Giresunlu öğretmenler deprem bölgesinde ders veriyor

Giresunlu öğretmenler deprem bölgesinde ders veriyor

Giresunlu öğretmenler deprem bölgesinde ders veriyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki illerde, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf ve YKS'ye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik 1 Mart 2023 tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) açılarak öğretim faaliyetine başlanmasının ardından bu kurslarda Giresunlu gönüllü öğretmenler de görev alıyor.

 

Gönüllü öğretmenler, Bakanlıkça kardeş il olarak belirlenen Malatya’da açılan DYK kurslarında depremden etkilenen öğrenciler eğitim ve öğretim verecek.

 

Yapılan planlama sonucu il genelindeki okullardan 13 öğretmen, 25-31 Mart 2023 tarihleri arasında Malatya’nın Yeşilyurt İlçesindeki DYK kurslarında eğitim vermek üzere görevlendirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, deprem felaketi sonrası müdürlük olarak yardım ve destek çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini dile getirdi. Bakanlığın deprem bölgesi illerde açtığı destekleme ve yetiştirme kurslarında görev yapmak üzere gönüllü olarak başvuran öğretmenlerin de, kardeş il olarak belirlenen Malatya’da 25-31 Mart 2023 tarihleri arasına DYK kurslarında hizmet vereceklerini belirten Tosunoğlu, depremzede öğrencilerin eksik kazanımlarının telafisine katkıda bulunacaklarını ifade etti.