Giresun Gazeteciler Derneği'nden Önemli Buluşma

Giresun Gazeteciler Derneği'nden Önemli Buluşma

Giresun Gazeteciler Derneği'nden Önemli Buluşma

Giresun Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, il genelinde görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarını bir araya getirdi. Dernek Başkanı Bekir Bayram'ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, gazetecilerin zorlu ekonomik şartlar altında görev yaptığına dikkat çekildi.

Bekir Bayram, özellikle yerel basının ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, gazetecilerin demokrasinin teminatı olduğunu vurguladı. Basının tarafsız, ilkeli ve ahlaki kurallara uyan bir şekilde işlev görmesinin demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu ifade etti. Tehdit, şantaj ve hakaret gibi durumlardan uzak durulması gerektiğini belirten Bayram, özgür ve güçlü bir medyanın demokrasinin ana damarı olduğuna dikkat çekti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama yapılarak, basın mensuplarına görevlerinde başarılar diledi. Etkinliğe AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer, CHP Giresun Belediye Başkan Adayı Fuat Köse’de gazetecilerle bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi.