Doğal Güzelliklerimiz hakkında bilgi verildi

Doğal Güzelliklerimiz hakkında bilgi verildi

Doğal Güzelliklerimiz hakkında bilgi verildi

Vali Serdengeçti, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, brifingler alıp, incelemelerde bulundu.

Vali Serdengeçti’yi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaretini Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile Müdür Yardımcısı Mustafa Sema Konal karşıladı.

Ziyaret, Kurum Müdürü Gürgenci tarafından ilimizin tanıtım ve demografik yapısı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün teşkilat yapısı, idari birimleri ve tesisleri ile insan kaynakları verileri gibi kritik konularda ayrıntılı bilgilerin paylaşıldığı bir brifingle başladı. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında da genel bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında ilimizin gurur kaynağı olan “Coğrafi İşaretli Ürünler, Taşınmaz Kültür Varlıkları, Giresun Müzesi, Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı Ören Yeri gibi önemli kültürel ve turistik noktalar hakkında da bilgi verildi. Ayrıca, UNESCO Miras Listesi, kutlanan bazı festivaller, turizm merkezleri, kültür merkezi, turizm istatistikleri, Giresun Adası, Giresun Zeytinlik Semti, Giresun Kalesi ve ilimizdeki Kuzalan Tabiat Parkı, Mavi Göl ve Göksu Travertenleri” gibi konularda da brifing sunuldu.