Bektaş’tan, tüp zammına tepki!

Bektaş’tan, tüp zammına tepki!

Bektaş’tan, tüp zammına tepki!

 

İYİ Parti Tirebolu İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, hükümetin yanlış ekonomi politikaları yüzünden artık mutfaklarda tencerelerin dolmadığını ve hatta kaynamadığını öne sürerek, özellikle mutfaklarda kullanılan tüp fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi.

 

Son 11 ayda mutfak tüpüne yaklaşık 20 kez zam yapıldığına işaret eden Başkan Bektaş, hükümetin uyguladığı ekonomik politikaları eleştirdi ve “Böyle giderse, mutfak tüpü yılsonunda 250 lira olur. Hükümetin uyguladığı yanlış politikaların faturasını vatandaşlarımız ödemek zorunda kalıyor” dedi.

 

Son bir yılda iğneden ipliğe zam yapıldığını kaydeden İYİ Partili Başkan Bektaş, “Raflardaki etiketler her gün değişiyor. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle 120 liraya alınan 12 kilogramlık mutfak tüpünün, 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle satış fiyatı 215 lira 50 kuruşa çıktı. Bir yıl olmadan artış yüzde 80’in üzerinde. Resmi kurumlar enflasyonu yüzde 20’nin altında açıklıyor. Enflasyon eğer yüzde 20’nin altındaysa, mutfak tüpü niye bu kadar zamlandı?” diyerek, son bir yılda enerji faturalarına da defalarca zam yapıldığını vurguladı.

 

Vatandaşların içine düştüğü geçim zorluğunun vebalinin hükümet olduğunu öne süren Bektaş, “Artık bu iktidarı değiştirmenin zamanı geldi ve geçiyor bile. Bunun korkusunu ensesinde hisseden iktidar, erken seçime gitmek için çok zorlanıyor ve ucuz politikalarla zaman öldürüyor” şeklinde ifadeler kullandı.