Başkentte Tirebolu kültürü tanıtıldı

Başkentte Tirebolu kültürü tanıtıldı

Tirebolu İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yıl sonu sergilerini tamamladıktan sonra yine boş durmadı ve Tirebolu kültürünü başkent Ankara’ya taşıdı.

Daha önce İstanbul’da sergilemiş olduğu “Bol Bol Tirebolu” adlı tiyatro gösterisiyle ilçenin köy ve kasaba kültürünü İstanbul’a taşıyan müdür Ömer Hamzaoğlu nezaretindeki Tirebolu Halk Eğitim Merkezi, şimdi de kurum personelleriyle kursiyerlerden oluşan bir grupla başkent Ankara’nın yolunu tuttu. Bünyesinde oluşturduğu tiyatro ekibiyle, Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün başkentte gerçekleştirdiği TORSEB etkinliklerine katılan Halk Eğitim Merkezi, “Bol Bol Tirebolu” adlı gösteriyi Ankara’daki hemşerilerine izlettirerek, “Yaşmaklı-Ağaçbaşı” efsanesini orada da yaşatmayı başardı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Ekibinin ikinci kez sunduğu gösteri, özellikle Ankara’da yoğun ilgiyle karşılanırken; kurum müdürü Hamzaoğlu, ekipteki oyuncuları tek tek tebrik ederek, “Tirebolu kültürünü tanıtmak için yapmış olduğumuz bu çalışmaya katkı sağlayan başta Giresun Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz ile Tirebolu Orman İşletme Müdürümüz Okan Kaya’ya teşekkür ediyor, etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.