Abdurrahman Arıcı'ya 21 gün hak mahrumiyeti cezası

Abdurrahman Arıcı'ya 21 gün hak mahrumiyeti cezası

Abdurrahman Arıcı'ya 21 gün hak mahrumiyeti cezası

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı'ya 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdiğini açıkladı.

 

TFF'den yapılan açıklamada, Abdurrahman Arıcı'nın, medyaya yaptığı açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldığı belirtildi.

 

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

 

"BAZI HAKEMLER FENERBAHÇE'YE KARŞI ÖRGÜTLENMİŞ OLABİLİR"

 

Arıcı, "Fenerbahçe'nin 8 yıl şampiyon olamamasında hakemlerin etkisiyle ilgili oran veremem ama hakem hatalarıyla olamayabilir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Arıcı'nın tüm açıklamaları şu şekilde:

 

"Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir. Bu kadar hataların üst üste aynı takım için olması soru işaretleri oluşuyor. İstanbulspor maçında hatalar vardı. Penaltı ve gol verilmedi. Gol pozisyonunda kaleci, futbolcunun üzerine gidiyor, faul varsa kaleci yapıyor ama gol iptal ediliyor. Bu bir organizasyonun verdiği karar mı diye sorsanız bir şey diyemem. Üst üste bunlar olunca insanlar düşünüyor.

 

 

"LALE ORTA, ALİ KOÇ'UN İDDİALARINI ÇÜRÜTMELİ"

 

Karagümrük maçında Valencia'nın pozisyonu da penaltı için değerlendirilmedi. Bu hatalar yan yana getirildiğinde Ali Koç için haklılık payı var diyebiliyorsunuz. Hakem hatası ama kulüp başkanı bunları yan yana getiriyor. Sistematik oluyor diyor, o zaman bir şey diyemiyorsunuz. TFF ve MHK'nın gerekli açıklamaları yapması gerekiyor. Lale Orta pozisyonlarla ilgili açıklamalar yapıyor. Kendi hakemlerini savunması gerekiyor. Ali Koç'un argümanlarını çürütmeleri gerekir.