Ayhan: Çalışanların ne günahı var!

Ayhan: Çalışanların ne günahı var!

 

Ayhan: Çalışanların ne günahı var!

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan, yaşanan sel felaketinde yaşanan can kaybı sonrası faaliyeti süresiz durdurulan fabrikayla ilgili Giresun İl Özel İdaresini suçladı. Başkan Ayhan, "Özel İdare sınırlarında bu şehirde ne kadar olumsuz işler yapılıyorsa ve oluyorsa şu son döneme kadar hariç özel idareden kaynaklı oluyor" ifadelerini kullandı.

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan, Giresun'daki sel felaketi sonrası Yağlıdere ilçesinde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili kapatılan tesisle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Ayhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu tesise zamanında onay veren ilgililer ruhsatta imzası olanlarla ilgili soruşturma görevden alınma yapıldı mı? Yok." şeklinde sordu.

SUÇA SEBEP OLANLAR CEZALANDIRILIR ÇALIŞANLAR DEĞİL

Ayhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bildiğim kadarıyla özel idare sınırlarında bu şehirde ne kadar olumsuz işler yapılıyorsa ve oluyorsa şu son döneme kadar hariç özel idareden kaynaklı oluyor. siyasette buna müsade ediyor çok ilginç. Bir tesisin kapanması afet sonu kabul edilemez, suç unsuru varsa suça sebep olanlar cezalandırılır, çalışanların ne günahı var bunlar niçin mağdur ediliyor yetkililer gerekli incelemeyi yaparak tesisin eksikleri varsa süratle giderilir yasal işlemler devam ettirilerek tesis işletmeye açılmalıydı."

BİR AN ÖNCE ÜRETİME BAŞLAMALIDIR

Başkan Ayhan sözlerini şöyle devam etti:

"Bu marka ülkeye hizmet veren bir firma bu değerlerimizi kayıp etmemeliyiz. Bunu fırsat bilip rakip firmaların pazara girmesine şehir olarak müsade etmemeliyiz. Bir an önce üretime ve satışa başlamalıdır.  biz bize kötü günümüzde sahip çıkmazsak başkaları bizi yutar yetkililerden ricamdır üretim başlasın çalışanlar mağdur edilmesin soruşturmalarda devam etsin kalın sağlıcakla" şeklinde konuştu.