Yeniköy’de Cumhuriyet coşkusu

Yeniköy’de Cumhuriyet coşkusu

Tirebolu’nun Yeniköy Mahallesi, Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladı. 29 Ekim’de Yeniköy’de 7’den 70’e herkesin kalbi Cumhuriyet için attı.

Yeniköy Mahallesinde 29 Ekim’de mahalle halkı yine sokağa döküldü ve coşku içinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Mahalle muhtarı Osman Altay’ın öncülüğünde gerçekleşen kutlamalara Belediye Başkanı Burhan Takır ile CHP İlçe Başkanı Mustafa Karadeniz de katıldı. Muhtar Altay, yaptığı açılış konuşmasında tüm mahalle halkına ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, Yeniköy Mahallesinde Cumhuriyet aşkının asla bitmeyeceğini belirtip, “Biz, Cumhuriyetin çocuklarıyız. Mahallemizde önceki yıllarda başlatılan gelenek bundan sonra da devam edecek ve her yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı coşku içinde kutlayacağız. İçimizdeki bu sevgi asla bitmeyecek ve silinmeyecek” dedi.

Yeniköy Mahallesindeki kutlamalarda katılan ve söz alan Belediye Başkanı Takır da, kısa bir konuşma yaparak, mahalle halkının ve katılımcıların bayramını kutlayıp, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın özgürlük” diyerek, mahalle halkına bu coşkuyu yaşatanlara teşekkür etti.

7’den 70’e tüm mahalle halkının katıldığı etkinlikte cadde ortasında  büyük bir coşku yaşanırken, şiirler okunup halay çekildi. İpek Deniz adlı minik öğrencinin Cumhuriyet Coşkusu şiiri, atakta alkışlanırken; etkinliğe katılanlar Cumhuriyet şarkıları eşliğinde eğlendiler.