Tüm kaynaklar depremzedelere ayrıldı

Tüm kaynaklar depremzedelere ayrıldı

Tüm kaynaklar depremzedelere ayrıldı

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, “Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısı ile ‘İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası’nın başlatıldığı duyurulmuştur. Kampanya kapsamında TOBB ve iştiraklerimizde zorunlu olanlar dışında tüm harcama ve yatırımlar durdurulmuş, tüm kaynaklarımız bu hayırlı işe seferber edilmiştir” bilgisini verdi.

 

Odadan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 50 binden fazla kişinin hayatının kaybettiği, 100 binlerce evin yıkıldığı hatırlatılarak, deprem sonrasında TOBB ve oda/borsa camiası olarak hızla seferber oldukları belirtildi.

 

Türk iş dünyası olarak deprem bölgesindeki mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkanlarını seferber ettiklerini ve depremzede vatandaşları yalnız bırakmadıklarının aktarıldığı açıklamada, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şu çağrılarına yer verildi:

 

“Günümüz itibariyle deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç, depremzedelere kalıcı-güvenli konutlar sağlanmasıdır. Bu kapsamda Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısı ile ‘İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası’nın başlatıldığı duyurulmuştur. Kampanya ile iş dünyası olarak felaket bölgesindeki kentlerimizde depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

 

Kampanya kapsamında TOBB ve iştiraklerimizde zorunlu olanlar dışında tüm harcama ve yatırımlar durdurulmuş, tüm kaynaklarımız bu hayırlı işe seferber edilmiştir. Kampanya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve iştirakleri tarafından 1 milyar lira nakdi katkı verilerek başlatılmıştır.”