Topraksız çilek yetiştiricilerine eğitim

Topraksız çilek yetiştiricilerine eğitim

Topraksız çilek yetiştiricilerine eğitim

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, 4 ilçede topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştiren çiftçilere yönelik eğitim gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Angın, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Giresun merkez, Piraziz, Keşap ve Espiye ilçelerinde yüzde 70 hibe ile 8 adet örtü altı topraksız tarım çilek seralarının kurulumunun yapıldığını belirtti.

Topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştirecek üreticiler ile il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personele yönelik eğitim programı düzenlendiğini aktaran Angın, eğitimin Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Onur Saraçoğlu ile araştırma görevlileri Emircan Dinçer ve Osman Nuri Öcalan tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Angın, topraksız tarım yöntemiyle ürün yetiştirmek için üreticinin bitki yetiştirme, bitki fizyolojisi, bitki besleme, sulama, otomasyon, pazarlama gibi konularda donanmış bilgi ve deneyime sahip olmaları için eğitimin gerçekleştirildiğini ifade ederek, Giresun'un tarım açısından sahip olduğu potansiyele dikkat çekti.

 

Amaçlarının üreticileri tarımda gelişen yeni teknoloji ve uygulamalarla buluşturarak verimliliği artırmak olduğunu ve bu çerçevede bu eğitimi düzenlediklerini dile getiren Angın, “Bu sayede ilimizde tarımsal verimin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılarak katma değeri yüksek sağlıklı üretim yapılması, geleneksel tarıma göre daha avantajlı olan topraksız tarım seralarımızın yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Eğitimin ilk gününde çilek yetiştiriciliği ve topraksız tarım ve bitki besleme konularında katılımcılara bilgiler verildi. İkinci gün ise Piraziz’de topraksız tarım seralarına geçilerek uygulamalı eğitim gerçekleştirildi ve üreticilerin soruları cevaplandı.