Tirebolulular Gaziler Günü’nü kutladı

Tirebolulular Gaziler Günü’nü kutladı

19 Eylül Gaziler Günü, her yerde olduğu gibi, Tirebolu’da da kutlandı. Anma töreni, liman mevkiindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.

İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Burhan Takır ile daire amirleri, ilçe halkı, siyasi parti başkanları ve gazilerin katıldığı anma töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu.

Gaziler Günü’nün 98’inci yıldönümü dolayısıyla Tirebolu’da gerçekleştirilen anma töreninde bir konuşma yapan emekli eğitimci ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Taş, ülkemizin şanlı zaferler kazanmasında tarihi destanlar yazan şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri onurlandırmak ve onların aziz hatıralarını yüceltmek adına bu günün önemine işaret ederek, şunları dile getirdi:

“Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği uğruna görev yapmış kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü en kalbi duygularımızla kutlar, ölen gazilerimize rahmet, hasta gazilerimize acil şifalar, halen yaşamakta olanlara da sağlık-sıhhat ve daha nice yıllar dileriz. Tüm gazilerimizin bu mutlu günü kutlu olsun.”