Şehit Binbaşı Avni Alpaslan İlkokuluna sertifika

Şehit Binbaşı Avni Alpaslan İlkokuluna sertifika

Tirebolu Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan İlk ve Ortaokulu, il çapında bir ilke imza atarak, ilkokullar bazında OHSAS 18001 Sertifikası alan ilk ve tek okul oldu.

Kurumlarda çalışanları korumak, üretim ve işletme güvenliği sağlamak amacıyla geliştirilen bir sistem olan OHSAS 18001 Belgesi, bu özellikleriyle bir İSO belgesi olup, bu sertifika uluslararası kabul görmüş yönetim sistemi standardıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından okullarda gerçekleştirilen denetimler sonunda; iş sağlığı ve güvenliğini yürütme, riski aza indirme, saygınlığı koruma ve işyerinde güvende olmamıza yardımcı olan okullara verilen söz konusu sertifika, Giresun ilinde yalnız Tirebolu Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan İlkokulu’na verildi.

Giresun’da söz konusu belgeyi alan ilk ve tek okul olan Şehit Binbaşı H. Avni Alparslan İlk  ve Ortaokulu Müdürü Ömer Göbel, bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ilgili projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler Emine Yıldız ile Onur Ceylan’a ve projede yer alan öğrencilere teşekkürlerini sunduğunu söyledi.