Çay-Kur Tirebolu’ya kurayla 7 işçi

Çay-Kur Tirebolu’ya kurayla 7 işçi

Çay-Kur Tirebolu’ya kurayla 7 işçi

 

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çay-Kur) tarafından yeni dönem için kuruma alınması gereken engelli ve eski hükümlü işçiler için kura çekimi yapıldı ve Rize’de gerçekleşen kurada şanslı kişilerin isimleri belli oldu. Noter huzurunda çekilen kura sonucunda toplamda 61 engelli ve 39 eski hükümlü işe alındı. Tirebolu’daki fabrikaya ise 4 engelli ve 3 eski hükümlü yerleştirildi.

 

Çay-Kur Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre; kurum bünyesine alınacak 61 engelli kadrosu için 1368 kişi müracaatta bulunurken, 39 eski hükümlü kadrosu için de 552 kişi başvuru yaptı.

 

Çay-Kur Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Rize’de gerçekleşen kura sonunda, ilçe faaliyet gösteren Tirebolu Çay Fabrikası Müdürlüğü’ne 4 engelli ve 3 eski hükümlü, Rize Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürlüğü’ne 40 engelli ve 27 eski hükümlü, Trabzon Çamlı Çay Fabrikası Müdürlüğü’ne 8 engelli ve 5 eski hükümlü, Artvin Arhavi Çay Fabrikası Müdürlüğü’ne 9 engelli ve 4 eski hükümlü olmak üzere toplam 61 engelli ve 39 eski hükümlü geçici işçi statüsüyle işe alındı.

 

4857 sayılı İş Kanunu’nun 30’ncu maddesi gereğince Çay-Kur’a alınan engelli ve eski hükümlü işçiler, 2020-2021 alım kampanyası döneminde iş başı yapacaklar.

 

TİREBOLU ÇAY FABRİKASI İÇİN KURAYI KAZANANLAR

 

Yeni dönemde Tirebolu Çay Fabrikası için kurayı kazanan 4 engelli ve 3 eski hükümlü asil işçilerin isimleri; Murat Taş, Onur Galip Ayvaz, Demet Kaya ve Fidan Taşhan (Engelli kadrosu); Sinan Bebek, Namık Çetinkaya ve Aydın Akkuş (Eski hükümlü) olarak açıklandı.