Fındık için "4 dolar" dedi

Fındık için "4 dolar" dedi

Fındık için "4 dolar" dedi

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ürünlerinden biri olan fındık için 4 dolar fiyat istedi..

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu, fındıkla ilgilenen çiftçilerin karşılaştığı sorunların tespit edilmesi; altın, döviz ve enflasyondaki dengesizliğin, fındık üretimine yaptığı olumsuz etkilerinin araştırılması amacıyla, araştırma önergesi verdi.

Konu hakkında söz alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, piyasanın gayri milli şirketlere teslim edilmesini, artan döviz kurlarının göz önünde bulundurulmamasını, gerçeği yansıtmayan enflasyon oranlarını ve üreticinin uğradığı zararları gündeme getirdi.

Fındık fiyatının 4 doların altına düşmemesi gerektiğini belirten Yavuz Aydın, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de belirttiği gibi, yabancı yatırımcının elinde oyuncak haline gelmiş olan fındığın, taban fiyatı olarak 4 doların altında bir değer biçilmesi demek üreticinin hakkının, emeğinin gasp edilmesi demektir. Ak Parti iktidarı döneminde fındık üreticileri yeteri kadar desteklenmemiş, artan üretim maliyetleri karşısında, üreticilerin kayıplarını giderecek politikalar ne yazık ki uygulanmamıştır.”

 

Yavuz son olarak, “2002 yılında 17 kilogram fındık fiyatıyla bir çeyrek altın satın alınırken, 2023 yılında ise, 44 kilogram fındık fiyatıyla çeyrek altın alınabilir hale gelmiştir. Türkiye’de gerçek enflasyonun yüksek seviyelerde olması artan maliyetler karşısında fındık üreticilerini çaresiz bırakmıştır. Her sene gelecek yıl daha iyi olur ümidiyle üretim yapan üreticilerimizin dayanacak gücü kalmamıştır. Bu bağlamda; iktidarın, hızlı ve üreticimizi destekler nitelikte adımlar atması gerekmektedir.”