Özgüvenimiz geldi

Özgüvenimiz geldi

Özgüvenimiz geldi

Giresunspor teknik adamı Kaplan: "Bizim ilk hedefimiz ligde kalmak. 'Şampiyon oluruz ya da Play-off oynarız dersek doğru olmaz. Bu ligde Giresunspor’un kalıcı olması lazım. Genç oyuncularla çalışmayı seviyorum. Bizim oyuncuların yaş ortalaması 18,9. Bu takıma sabretmek gerekir" dedi.

Giresunspor'un teknik adamı Mustafa Kaplan, Çorum FK karsısında elde ettikleri galibiyetin futbolculara özgüven getirdiğini aktardı.

Mustafa Hoca; "Bildiğiniz gibi transfer yasağımız olduğundan buna göre bir kadro planlaması yaptık. Altyapıdan 15 tane oyuncu aldık ve bu arkadaşlarımızın bazılarını da oynatıyoruz. Biz aslında lige iyi hazırlandık. Bodrumspor maçı da iyi geçmişti ama tecrübesizliğimizin kurbanı olmuştuk. O mücadelede hem 10 kişi kalmış, hem de 90+4'de gol yiyerek şanssız bir mağlubiyet almıştık. Giresunspor'u yaşatmak için birlik içinde hep beraber çalışıyoruz. Çorum deplasmanında ilk yarı iyi oynadık, ikinci devrede kapandık ve sonrasında kontra ataktan ikinci golü bulduk. Bu ligde herkes Giresunspor'u düşecek takım olarak görüyordu.

Futbolcularımızın özgüveni geldi. Bu ligde Giresunspor’un da olduğunu herkese gösterdik" şeklinde konuştu.

KENETLENMİŞ BİR TAKIM

Sözlerine 'Bu ligde kimsenin kimseden fark yok. Tek fark, takımların forma renkleri. İnşallah bu Çorum FK galibiyeti bir başlangıç olur" diyen Kaplan; "Bizim ilk hedefimiz ligde kalmak. Şampiyon oluruz ya da Play-off oynarız dersek doğru olmaz. Bu ligde Giresunspor'un kalıcı olması lazım. Elimizdeki tüm genç oyuncuların Türk Futboluna önemli katkıları olacak.

Takımda iyi bir beraberlik ve arkadaşlık var. Birbirine kenetlenmiş, senelerce altyapıda birlikte oynayan oyuncu grubuna sahibiz. Elimizde baba oyuncular olarak gördüğümüz Talha, Faruk, Merthan, Kadir gibi oyuncular da çok genç. 2000- 2003 doğumlu oyuncular. Tabi Erolcan, Çekdar ve Saviçeviç gibi tecrübeli futbolculara da sahibiz.

Bizim gibi transfer yasağı olan başka kulüpler var. Erzurum gitti puan aldı, Altay haftayı galibiyetle kapattı. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Genç oyuncularla çalışmayı seviyorum. Bizim oyuncuların yaş ortalaması 18,9. Bu takıma sabretmek gerekir" ifadelerini kullandı.