Tirebolu Lisesinde eğitim yeniden başladı Tarihi okulun ilk gününde kahvaltı verildi

Tirebolu Lisesinde eğitim yeniden başladı  Tarihi okulun ilk gününde kahvaltı verildi

Tirebolu Lisesinde eğitim yeniden başladı

Tarihi okulun ilk gününde kahvaltı verildi

 

 

Tirebolu’da çeşitli nedenler yüzünden bir süreden beri eğitim öğretime kapalı Tirebolu Lisesi binası, ilçe ileri gelenlerinin özverili gayret ve çalışmaları sonucu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlangıcı ile birlikte Anadolu lisesi olarak hizmet vermeye başladı.

 

İlçenin eğitim tarihinde önemli bir yeri olan ve çok sayıda insan yetiştiren Tirebolu Lisesi’nde, uzun süredir eğitim öğretim yapılamıyordu. Yapılan baskılar ve gösterilen tepkiler sonucu yeniden el alınan tarihi bina, ilçe yöneticilerinin ve siyasilerin özverili çalışmaları neticesinde onarıma alındı. Devlet yardımı alınamayan ve ilçedeki müteahhitlerin katkılarıyla ve hayırsever iş insanı Mustafa Aras’ın öncülüğünde yaz tatili boyunca onarım ve tadilat çalışmaları bitirilen tarihi okul, Anadolu lisesi olarak eğitim öğretime açıldı.

 

Açılışı, Tirebolu’da ve özellikle Yeniköy Mahallesi’nde büyük heyecan uyandıran tarihi okulun, yeniden eğitim camiasına kazandırılması, ilçede de sevinç yaratırken; mahalle muhtarı ve aynı zamanda söz konusu okulun eski mezunu Osman Altay, yeni eğitim öğretim yılının başlangıç günü olan 12 Eylül 2022 sabahı, Anadolu lisesi personellerine ve katılımcılara açılış kahvaltısı verdi.