Engellilerden muhteşem etkinlik

Engellilerden muhteşem etkinlik

Kader Emre

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, eşi Dr. Aliye Sarıfakıoğulları ile birlikte Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Tirebolu’da düzenlenen programa katıldı. İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleşen programda bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, tüm engellilerin gününü tebrik ederek, onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Toplumumuzun yüzde 13’ünün engelli olduğuna dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları, il bazında bulunan engelliler için çok verimli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Vali Sarıfakıoğulları, “Bizim için çok özel olan engellilerimizle ilgili engelleri hep birlikte aşacağız. Onların topluma kazandırılması yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bunun için de ilimizde kurduğumuz Bölge Engelli Okulu ile Keşap’taki Rehabilitasyon Merkezimizi 2019 yılında hizmete sokacağız. Ayrıca, Tirebolu Özel Uygulama Okulu’nun da gelişmesi yolunda gerekli çalışmaları yapacağız” dedi ve ilçede bu okulun açılmasına büyük katkıda bulunan Başoğlu ailesine teşekkür etti.

Tirebolu’daki Özel Eğitim Uygulama Okulu ile ilçedeki okullarda bulunan tüm özel eğitim sınıfı öğrencilerinin velileriyle katıldığı programda, müzik eşliğinde eğlenceler yapılırken, engellilere çeşitli hediyeler de verildi.

TİREBOLU’DAKİ OKUL 38 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR

Tirebolu’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile 11 Haziran 2018 tarihinde açılan ve ilçenin Demirci Mahallesi Akmaz mevkiindeki binada Tirebolu ile birlikte Görele, Eynesil, Çanakçı, Güce ve Doğankent ilçelerinde bulunan orta-ağır düzey otistik ve zihinsel engelli öğrencilere eğitim öğretim veren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda şu anda 38 öğrenci özel eğitim görüyor. Bu öğrencilerden 14’ünün Tirebolu merkez ve köylerinden olduğu kaydedilirken; diğer 24 öğrencinin de taşımalı sistemle diğer ilçelerden getirildiği ifade edildi.