Tarihi lise için yetkililere çağrı

Tarihi lise için yetkililere çağrı

Tarihi lise için yetkililere çağrı

 

 

Öğrenci mevcudunun yetersizliği nedeniyle 2016 yılında kapısına kilit vurulan ve çürümeye terk edilen Tirebolu Lisesi’nin, yeniden eğitim camiasına kazandırılması isteniyor.

 

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, “5 yıldır atıl durumda çürümeye terk edilen tarihi okul binasının bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz ve bu konuda tüm Tireboluluları göreve davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

 

İlçenin Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve 2016 yılında zamanın yöneticileri tarafından öğrenci mevcudunun yetersizliği nedeniyle kapısına kilit vurularak terk edilen tarihi lisenin, yeniden faaliyete geçirilmesi için yapılan çalışmaların bugüne kadar olumlu bir sonuç vermemesi tepkilere neden oluyor.

 

Bu konuda kısa bir süre önce TİRDEF’li yöneticilerle söz konusu okulda incelemelerde bulunan Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, son 5-6 yıldır atıl durumda olan okulun, eğitim camiasına kazandırılması için hep birlikte harekete geçilmesi gerektiğini vurgularken; “Tarihi lisemizin bir an önce eğitim-öğretime açılması için biz belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

Tirebolu’ya Osmanlı İmparatorluğu döneminde Askeri Kışla olarak yapılan ve daha sonra ortaokul ve lise olarak kullanılan tarihi okulun yeniden eğitim-öğretime açılmasını isteyen Belediye Başkanı Takır, “Bu okuldan mezun olan yüzlerce öğrenci hakim, savcı, subay, doktor, mimar ve mühendis bulunmaktadır. Daha evvel Espiye’den 50 yaş üstü insanlar bile bu okulda okumuştur. 5-6 yıl öncesine kadar Tirebolu halkına ve bölge insanlarına hizmet veren okulumuz, öğrenci mevcudu bahane edilerek kapatılmıştır. Tarihi okulumuzun bu durumu bizleri üzüyor. Bu okulun Tirebolu’ya verecek olduğu daha çok hizmet var. Okulumuzu gelecek kuşaklara Fen Lisesi olarak hizmet vermesini istiyoruz. Şu anda bizim Tirebolu olarak Fen Lisesine ihtiyacımız var. Büyüklerimiz inşallah bu hizmeti bize layık görürler ve okulumuzun açılması için ellerinden geleni yaparlar. Biz, bu konuda tüm yetkililerden destek bekliyoruz” diyerek, tarihi okulun onarımının gerçekleştirilmesi için belediye olarak ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Takır, Tirebolu Lisesi’nin bu bölgenin mihenk taşı olduğuna da vurgu yaparak, “Giresun’da böyle bir bina yok. 5 yıldır atıl durumda çürümeye terk edilen tarihi okul binasının bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz ve bu konuda tüm Tireboluluları göreve davet ediyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.