Revize imar planı yapan firma MAĞDURİYET YAŞATTI

Revize imar planı yapan firma MAĞDURİYET YAŞATTI

Revize imar planı yapan firma
MAĞDURİYET YAŞATTI

Tirebolu’da belediyenin revize imar planı yapan firmanın vatandaşları mağdur ettikleri belirtilerek, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin konunun araştırılması için meclis başkanlığına sunulan önerge kabul edilerek komisyona havale edildi. 
İlçede revize imar planı gerçekleştiren firmanın bir çok kesimi mağdur ettiğini ve şikayetler geldiğini kaydeden Belediye meclis üyeleri Erim Yaman, Mustafa Meşe, Halil Kadıoğlu, Arif Aydın ve Cahide Nakıpoğlu Karaman Belediye Meclis Başkanlığına sorunun araştırılması için önerge verdi. 
Cumhur İttifakı beş meclis üyesi, “Tirebolu ilçemizde son yapılan revize imar planının aldığımız duyumlar ve vatandaşların şikayetleri doğrultusunda komisyon adı altında vatandaşlardan maddi taleplerde bulunulduğu, karşılığında vatandaşın isteği gibi arazisinin imar değişikliği yapıldığı ve komisyon vermeyen vatandaşların mağdur edildiği, bazı vatandaşların evlerinin içinden yol geçtiği gibi problemlerin ilçemizde yoğun olduğu, revize imar planı yapan firmanın vatandaşları mağdur ettikleri, imar revize planının detaylı bir şekilde incelenmesi arasındaki farkların nasıl oluştuğunu araştırılması için önerge veriyor ve komisyon kurulmasını talep ediyoruz” diyerek meclis başkanlığına önerge verdi.  
Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği önerge daha sonra mecliste görüşülerek ilgili komisyona havale edildi. 
Erim Yaman, Halil Kadıoğlu, Cahide Nakıpoğlu, Kazım Tarakçı ve Yusuf Memiş’ten oluşan komisyon, ilgili konuyu araştırmak üzere çalışmalarına başladı. Komisyon mağdur olan vatandaşları dinleyip ilgili konuyu araştırıp hazırladığı raporu meclis başkanlığına sunacak. Komisyon ayrıca vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için adli mercilere başvuru yapacak.