Özel eğitim ve uygulama okulu büyütülüyor

Özel eğitim ve uygulama okulu büyütülüyor

Özel eğitim ve uygulama okulu büyütülüyor

 

Tirebolu’da faaliyet gösteren ve 9 ilçeye hizmet veren Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nun büyütülmesi amacıyla yapımı planlanan ek bina için temel atma töreni düzenlendi.

 

İlçenin Demirci Mahallesi Akmaz mevkiinde bulunan söz konusu okula ait ek binanın temel atma törenine Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanı Yaşar Dikmen ile okulun yapımını üstlenen Başoğlu ailesi adına Rasim Baş katıldı.

 

Eski okulun yanında bulunan bin metrekarelik alan üzerine kurulacak ek binanın temel atma töreninde birer konuşma yapan Kaymakam Kotan ile İl Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu, söz konusu özel eğitim okulunun Tirebolu’da açılmasında ve gelişmesinde büyük katkıları olan Başoğlu ailesine teşekkürlerini ilettiler.

 

Bu zamana kadar kaymakamlık bünyesindeki sosyal yardımlaşma vakfına ait küçük bir binada hizmet veren özel eğitim ve uygulama okulunun, yapımı başlatılan ek bina ile çok daha geniş bir alana hizmet sunacağı ifade edilirken; bu okulun Tirebolu’ya kazandırılmasında katkıları bulunan Başoğlu ailesine teşekkür edildi.

 

Tirebolu’da adı “Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim ve Uygulama Okulu” olarak tescillenen ve Başoğlu ailesinin katkılarıyla yapılan söz konusu okulun, ilçeye önemli ayrı bir değer katacağı kaydedilirken; ek binanın yapılmasıyla birlikte öğrenci mevcudunun da katlanacağı ve yöreye daha çok hizmet sunacağı bildirildi.