“Öncelik Yayaların” diyerek kırmızı çizgiyi çektiler

“Öncelik Yayaların” diyerek kırmızı çizgiyi çektiler

“Öncelik Yayaların” diyerek kırmızı çizgiyi çektiler

 

İçişleri Bakanlığı’nın, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla yurt çapında başlattığı “Kırmızı Çizgi” uygulamasında, Türkiye’nin dört bir yanında yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi. Bu kapsamda Tirebolu’da da öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Amiral Şükrü Okan Caddesi otogar sapağında ve Sakarya İlkokulu önünde bulunan yaya geçidi temsilen kırmızıya boyandı.

 

Tirebolu’da, İçişleri Bakanlığı’nın “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında, ilçenin sahil yolu kenarında bulunan Sakarya İlkokulu öğrencilerinin de katılımıyla yapılan etkinlikte, İlçe Kaymakamı Cevat Gün, ana yoldaki yaya geçidini kırmızı renge boyadı ve öğrencilerle sohbet etti.

 

Sakarya İlkokulu öğrencileri, ellerinde taşıdıkları dövizlerle okullarının önündeki yaya geçidinde vatandaşların kurallara uymalarını istedikleri pankartlarla etkinliğe katkıda bulunurlarken; etkinlik sonunda onlarla sohbet eden İlçe Kaymakamı Gün, öğrencilere günün anısına kırmızı düdükler dağıttı.

 

“Önceliğimiz Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında, temsili olarak otogar sapağındaki yaya geçitlerini kırmızıya boyayan ve yoldan geçen sürücüleri de uyaran Kaymakam Gün, ilçedeki tüm kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizilmesi talimatını verdi.