Küçük öğrenciden anlamlı destek     

Küçük öğrenciden anlamlı destek     

Küçük öğrenciden anlamlı destek     

 

Giresun’da yaşayan Sarah Ahmedi, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını depremzedeler için bağışladı.      

 

 Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Giresun’dan yardım kampanyasına destekler artarak sürüyor.

 

Bu kapsamda AFAD koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yardım kampanyası başlatıldı.  

 

"Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya bir destek de Giresun’da ikamet eden Irak Türkmeni Sarah Ahmedi’den geldi. 

 

İlkokul 1. sınıfı öğrencisi Sarah Ahmedi, okul ihtiyaçları için biriktirdiği harçlıklarını depremden etkilenen kardeşleri için bağışladı. 

 

Minik Sarah, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını İl Göç Koordinatörü Uzman Vaiz Huriye Topşir’e teslim etti.  

 

Depremden etkilenen çocukları görünce böyle bir karar aldığını ifade eden Sarah Ahmedi, “Çocukları çok sevdiğim için kumbaramdaki harçlıklarımı hediye ettim” dedi. 

 

Bağışı teslim alan İl Göç Koordinatörü Topşir ise, “Sarah kızımızın kumbarasındaki harçlıkları depremzedeler için bağışlaması örnek bir davranış. Hayırsever vatandaşlarımızın emaneti olan yardımları titiz bir şekilde ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştıracağız. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.