Karan'dan Bayraktar'a: İstifa et!

Karan'dan Bayraktar'a: İstifa et!

Karan'dan Bayraktar'a: İstifa et!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, Fiskobirlik Başkanı ve AK Parti Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın, “Milletvekili maaşım yetmiyor. Masrafım çok” açıklamalarına tepki gösterdi.

Karan, “Fiskobirlik’te tuzun kuruydu, yüksek maaşın yanı sıra, makam aracı, şoför, mazot, yeme, içme, konaklama, düğün, dernek hediyeleri kurumdandı. Sen milletvekilliği makamını ticari bir makam mı zannediyordun? Zarar ediyorsan buradan da istifa edebilirsin” ifadesinde bulundu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın Anayasa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğüne aykırı davrandığını, anayasa ve meclis içtüzüğüne göre milletvekillerinin resmi olarak ticari bir faaliyete bulunmasın ve bir ticari kuruluşun başında bulunmasının yasal olmadığına dikkat çeken Karan, milletvekili seçildikten sonra kurumu bir kenara bırakıp, mesaisini Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları ve seçim bölgesi olan Sakarya iline ayıran Bayraktar’ı birliğin önünü açarak, istifa etmeye davet etti.

Karan, Fiskobirlik’in fındık üreticisinin öz malı olduğuna vurgu yaparak, “Atalarımızın ve dedelerimizin kurmuş olduğu Fiskobirlik birilerin ne babasının malı nede istediği gibi kullanacağı çiftlik değildir. 15 yıldır kurumun gayrimenkullerini satınız, savdınız. Cebinizden bir kuruş çıkmadan tüm imkanlarını kullandınız. Fiskobirlik’e geldiğimiz günden beri tek amaç ve gayeniz olan siyasi kartvizite ulaştınız ama halen kurumun ne yakasında düşüyor nede istifa etme erdemliğini gösterebiliyorlar. AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmesi yasal olarak da usulsüzdür. Bayraktar, Anayasa ve Meclis içtüzüğüne aykırı davranmaktadır. Ayrıca Fiskobirlik Yönetim Kurulu, Bayraktar’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini düşürmekle hükümlüdür. Fiskobirlik yönetim kurulu da bu konuda görevini yerine getirmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Karan, Fiskobirlik Başkanı ve AK Parti Milletvekili Bayraktar’ın son günlerde “milletvekili maaşım yetmiyor. Masrafım çok” açıklamalarına ilişkin de, şu önerilerde bulundu:

“Tabi 15 yıldır Fiskobirlik’te tuzun kuruydu, yüksek maaşın yanı sıra, makam aracı, şoför, mazot, yeme, içme, konaklama, düğün, dernek hediyeleri kurumdandı. Ne oldu mecliste bu imkanları sana sağlamadılar mı? Sen milletvekilliği makamını ticari bir makam mı zannediyordun? Zarar ediyorsan buradan da istifa edebilirsin.”