İletişimciler için yeni stüdyo projesi

İletişimciler için yeni stüdyo projesi

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesinin fiziki alt yapısını genişletmek amacıyla başlatılan çalışmalar hız kazandı.

Üniversite ve fakülte yönetimi tarafından, fakültenin daha kapsamlı eğitim verebilmesi ve bilimsel çıktılarının artması için her geçen gün yeni çalışmalar hayata geçirilmeye ve somut adımlar atılmaya çalışılıyor. İletişim fakültelerinin bilim üretme mekanlarının başında gelen stüdyoların yer alacağı ek hizmet binası projesinin çizimleri mimarlar tarafından tamamlanarak fakülte yönetimine sunuldu.

Yapılması planlanan ek bina ve bu bina içinde yer alacak stüdyolar için çizilen mimari proje tanıtım toplantısında Mimar Hüseyin Keskin tarafından yapılan sunumda, binanın içerisinde yer alması planlanan film atölyesi, televizyon stüdyoları, konferans salonu ve diğer fiziki yapısı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu ve bundan sonraki aşamada izlenecek yol haritası belirlendi.

Toplantı sonunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas bir açıklama yaparak, “Tirebolu İletişim Fakültesi Giresun Üniversitesinin dışa açılan bir kapısı olacak. Günümüzde medya ve iletişimin araçlarının önemi her geçen gün daha da artmakta, üniversite olarak da bu etkin gücün pas geçilmemesi gerekir. Medya ve iletişim alanında hızlı ve etkili bilimsel çıktılara imza atacak bir fakülte olmaya başladık. Bu çıktıları hem nicel hem de nitel olarak artırmak zorundayız. Bu sebeple iletişim fakültelerinin laboratuvarı konumunda olan stüdyo alanlarına acil ihtiyaç bulunmakta, bu hizmet binasının fakülteye kazandırabilmeleri için üniversitemizden ve bütün Giresun ve Tirebolu sevdalılarından destek bekliyoruz” dedi.