İletişim Fakültesine tam destek

İletişim Fakültesine tam destek

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesi’nin hem televizyon stüdyosu hem de akademik kadrosunun güçlendirilmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Coşkun, Tirebolu ve Espiye’deki fakülte ve yüksekokulları ziyaret etti. Rektör Coşkun, Dekan Prof. Dr. Nazım Elmas ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cem Feridunoğlu karşıladı.

Fakültenin genel durumunu değerlendiren Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesinin GRÜ’nün dışa açılan yüzü olduğunu ve bu nedenle burada yapılacak çalışmaların dikkatle ele alınması gerektiğini söyledi. Radyodan sonra televizyon stüdyosu için çalışmaların hızla devam ettiği ve fakültede bu alanlarda çalışacak akademisyen eksikliğinin farkında olduklarını belirten Coşkun, hem televizyon stüdyosu hem de akademik kadronun güçlendirilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Bilgisayar laboratuvarlarına takviye yapılması, akademik takvim, öğrencilerin staj programları gibi konularda akademisyenlerden gelen önerileri dinleyen Coşkun, “Bu meselelerle ilgili öncelikle GRÜ kendi üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır” dedikten sonra, öğrencilerin staj programları ve buna benzer konularda dış paydaşların çözüme dahil olması için yerel yöneticiler başta olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilebileceğini de sözlerine ekledi.

Fakültenin ilçede bulunmasının bazı handikaplara yol açtığını, özellikle gazetecilik bölümü öğrencilerinin şehirden uzak kaldıkları için yeterince röportaj yapamadıklarını söyleyen akademisyenleri haklı bulan Rektör Coşkun, kurumun belli sayıda araca sahip olduğunu, yine de öğrencilerin şehir merkezine gidiş-dönüşlerini kolaylaştırmak adına üniversite olarak imkânlar ölçüsünde destek verilebileceğini ifade etti.

İletişim Fakültesinin üreteceği projelerin Giresun Üniversitesinin imajını büyük ölçüde etkileyeceğini dile getiren Coşkun, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi geleceğin mesleği olarak kabul edilen konularda atılan adımların geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sahipleri Giresunlu olan CRYTEK firmasıyla yapılan görüşmeleri hatırlatan Coşkun, firma çalışanlarının uzman oldukları alanlarda iletişim öğrencilerine eğitim verebileceklerini, ayrıca; mezun öğrencilere iş imkanı da sağlayabileceklerini ifade etti.

Fakülte çalışanlarıyla yapılan toplantının ardından radyo ve televizyon stüdyolarını gezen Coşkun, öğle yemeğinde Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak bile bir araya geldi.

Günün son ziyaretini Espiye Meslek Yüksekokuluna yapan Coşkun burada, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şahin ve okul yönetimi karşıladı. Meslek yüksekokulunun fiziki yapısı, akademik ve idari personel durumu ile bölümler ve öğrenci sayılarıyla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, sonrasında akademik ve idari personel ile bir araya geldi.

Çalışanların sorunlarını dinleyen Coşkun, ziyaretler kapsamında not aldıkları tüm talep ve önerileri dikkate aldıklarını ve bunların çözümü noktasında ciddi çalışmalar yapacaklarını söyledi.