Meclis üyelerinden alkışlanacak girişim

Meclis üyelerinden alkışlanacak girişim

Tirebolu’dan geçen Varyant 1 ve Varyant 2 Tünellerinin adının değiştirilmesi yolunda İl Genel Meclisi Başkanlığı’na verilen önergenin, olumlu şekilde sonuçlanacağı bildirildi.

İl Genel Meclisi’nde Tirebolulu üyeler Mehmet Şener, Ömer Cebeci ve Murat Arslan tarafından Meclis Başkanlığı’na verilen önergeyle, ilçe merkezinden geçen ve uzunluğu toplam 3 kilometreyi bulan Varyant 1 ve Varyant 2 Tünellerinin adı, “Tirebolu Gönüllü 42. Alay Tünelleri 1 ve 2” olarak değiştirilecek.

Meclis tarafından onaylanan ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletilen konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İl Genel Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Şener ve aynı komisyonun üyesi Ömer Cebeci, komisyon gündeminde Tirebolu’ya ilişkin konuları yakından takip ettiklerini belirterek, “Bizler her halükarda Tirebolu’muza ve tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu nedenle İl Genel Meclisi’ne verdiğimiz önerge, Meclis tarafından da kabul görerek ilgili birimlere iletilmiştir. Söz konusu önergeyle 42. Alaya ilişkin teklifimizin onaylanmasıyla, ilçemiz sınırları içinde bulunan Varyant 1 ve Varyant 2 Tünellerinin adı, Tirebolu Gönüllü 42. Alay Tünelleri 1 ve 2 olarak değiştirilecektir” ifadelerini kullandılar.