Üniversitenin genç hekimleri önlük giydi

Üniversitenin genç hekimleri önlük giydi

Üniversitenin genç hekimleri önlük giydi

 

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı ve Temsili Beyaz Önlük Giyme” töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, “İnsan yaşamını her şeyin üzerinde tutan doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum. Dünyanın her yerinde saygın ve onurlu bir meslek olarak kabul edilen hekimlik mesleğini seçen ve hakkıyla yerine getiren tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hayatlarını kaybettiği için bu mutlu günü bizlerle birlikte kutlayamayan tüm sağlık çalışanlarını, şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. 14 Mart Tıp Bayramı yalnızca sağlıkçıların kutladığı sıradan bir gün değildir. 14 Mart renk, dil ve din ayırt etmeden kendini insanlığa adamış koca gönüllülerin yaktığı bağımsızlık aşkının bir meşalesidir” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can da yaptığı konuşmada, hekimliğin tarihin her döneminde saygın bir meslek olduğunu, bundan sonra da saygın bir meslek olarak devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

“Acılarımızı dindiren, yaralarımızı saran hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızı saygıyla selamlıyorum. Yakın süreçte bir pandemi yaşadık ve bu dönemde onların ne büyük bir özveri göstererek hizmet ettiklerini çok yakından biliyorum. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti reddediyorum ve kınıyorum. Bu noktada bir an önce ciddi yasal düzenlemeler yapılacağını umuyorum. Erdal Hoca’mın şahsında tıp fakültemiz çatısı altında çalışan okuyan emek veren herkesi tekrar selamlıyorum, bayramlarını kutluyorum. Gençlerimize başarılar diliyorum.”

 

Tören beyaz önlük giyme töreni ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Grup Asistoli’nin müzik ziyafeti ve Doç. Dr. Emel Uzunoğlu’nun “Yapay Zeka ve Yeni Nesil Hekimlik” başlıklı konuşması ile son buldu.