Giresun'daki çöp tesisi için nöbet devam ediyor!

Giresun'daki çöp tesisi için nöbet devam ediyor!

Giresun'daki çöp tesisi için nöbet devam ediyor!

CHP Giresun Milletvekili Gezmiş, Çavuşlu’da çöp tesisinin mağdur ettiği insanlar için seslendi.

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde Katı Atık Entegre Ve Bertaraf Tesisi’nin kapatılması için yöre sakinlerinin başlattığı hukuk nöbeti sürüyor.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de bölgeye giderek, çevre sakinlerine destek verdi. Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Çavuşlu halkımızın her zaman yanındayım, başlattıkları hukuk nöbetini destekliyorum. Çavuşlu halkımız temiz suya, temiz havaya ve temiz toprağa kavuşmalı” dedi.

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nin kapatılması için yöre sakinlerinin başlattığı hukuk nöbeti devam ediyor. CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de bölgeye giderek, yöre sakinlerinin verdiği hukuk mücadelesine dikkat çekti.  Bölgedeki insanların sağlığının tehdit altında olduğunu kaydeden Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Çavuşlu beldemize giderek, yöre halkımızın beldede bulunan çöp tesisine dair tepkilerini dinledim. Tesisten kaynaklı olumsuzlukları bizzat yerinde gördüm. Bu tesis öncelikle suyumuzu, toprağımızı, havayı kirletmiş ve çevreye pis bir koku salmış. İnsan yaşamını tehdit etmekte ve çevre felaketine de sebep olmaktadır. Tesise ilişkin ÇED davaları ve  kapatma davaları da yıllardır sürmekte, yöre halkımız haklı olarak mahkeme kararlarının uygulanmasını talep etmektedir” ifadelerini kullandı.

“ÇAVUŞLU HALKIMIZ TEMİZ SUYA, TEMİZ HAVAYA VE TEMİZ TOPRAĞA KAVUŞMALI”

Konuyu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de dikkatine sunduğuna işaret eden Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Bu konuyla alakalı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdim. En kısa zamanda gelecek cevabı yöre halkımızla paylaşacağım.  Çavuşlu halkımızın her zaman yanındayım, başlattıkları hukuk nöbetini destekliyorum. Talepleri doğrultusunda mücadele devam edeceğim ve gelişmelerin takipçisi olacağım.  İnsan sağlığından daha önemli bir şey olmadığının altını çizerek; bu ve benzer tesislerin doğaya da, hukuka da uygun yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sorun mutlaka çözülmeli, Çavuşlu halkımız temiz suya, temiz havaya ve temiz toprağa kavuşmalı” şeklinde konuştu.