Hedefi il başkanlığı

Hedefi il başkanlığı

Tirebolu’da Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi İlçe Temsilciliği için yapılan seçimler sonunda Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Ergül, Tirebolu’nun Okul Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Tirebolu Piri Reis MTAL’de yapılan seçimlerde, daha önceden okullarında meclis başkanı seçilen üyeler, ilçe öğrenci meclisi başkanlığı için oy kullandılar.

İlçe Başkanlığına aday öğrencilerin konuşmalarından sonra gerçekleşen seçimde Piri Reis MTAL öğrencisi Ali Ergül, aldığı 16 oyla Tirebolu’nun Öğrenci Meclisi Başkanı seçilirken; Yağmur Karakış (Karakaya İlkokulu), Muhammet Akif Arpaguç (Çeğel Asım Yıldırım Ortaokulu), Abdullah Çatalbaş (Özel Uygulama Okulu) ve Erdoğan Karaca da (Şehit İsmail Kefal Anadolu Lisesi) ilçe temsilciliğine getirildiler.

Tirebolu’da Öğrenci Meclisi’ne seçilen 5 üye, 5 Aralık’ta Giresun’da yapılacak il öğrenci meclisi seçimine katılacak olup, Tirebolu Öğrenci Meclisi Başkanı Ergül de, başkan adayı olarak seçime katılacak.