Haymana şehitliğinin temeli atıldı

Haymana şehitliğinin temeli atıldı

Haymana şehitliğinin temeli atıldı

 

Tirebolu ile “Kardeş Şehir” olan Ankara’nın Haymana ilçesinde tarihi bir gün yaşandı ve çok sayıda katılımla gerçekleşen törende Haymana Şehitliği’nin temeli atıldı.

 

Haymana’da gerçekleşen törene Giresun Valisi Enver Ünlü ile Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da katıldı.

 

Giresun ve Tirebolu’nun gururu 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın, Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit düştüğü Haymana ilçesinde yer alan mezarının çevresinin, şehitlik ve tören alanı olarak düzenlenmesine ilişkin daha önceden yapılan görüşmeler sonucu yapım ihalesi gerçekleştirilen Haymana Merkez Şehitlik Tören Alanı temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törende; önce Anıt Mezarın temeli atıldı, daha sonra Mangaldağı Şehitliği ziyaret edilerek, 42. ve 47. Alay Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikimi yapıldı ve son olarak da şehitleri için dualar okundu.

 

Haymana’ya yapılacak Anıt Mezar ve Şehitlik için Giresun ve Tirebolu’dan kalabalık bir heyet Ankara’nın yolunu tutarken; Tirebolu ile “Kardeş Şehir” olan Haymana’da tarihi bir gün yaşanmasına vesile oldu. 42. Alay Komutanı Hüseyin Avni Alparslan ve gönüllü askerlerin şehitlik mertebesine ulaştığı Haymana’da yapılacak olan Anıt Mezarın, Milli Mücadele Kahramanı Hüseyin Avni Alparslan’ın 100’üncü ölüm yıldönümüne (30 Ağustos 2021) yetiştirilmesine çalışılacağı bildirildi.