Giresunspor’dan 6 puanlık galibiyet

Giresunspor’dan 6 puanlık galibiyet

Giresunspor’dan 6 puanlık galibiyet

 

Spor Toto Süper Ligin 27’nci haftasında evinde Göztepe ile oynayan GZT Giresunspor, sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılarak, taraftarlarını sevince boğarken; ateş hattının da üstüne çıktı.

 

Süper Ligde son haftalarda kötü sonuçlar alan ve taraftarlarını üzen GZT Giresunspor, nihayet kötü gidişe dur dedi ve evinde İzmir temsilcisi Göztepe ile oynadığı 6 puanlık maçı kazanarak, hem taraftarlarını sevindirdi ve hem de ateş hattının üstüne çıktı. Çotanak Spor Kompleksi’ndeki kritik maçta yeşil beyazlılara altın değerinde 3 puan kazandıran goller Umut Nayir, Perez ve Muhammed’den geldi.

 

Her iki takım için de hayati önem taşıyan maça mutlak 3 puan amacıyla çıkan GZT Giresunspor, 28’inci dakikada Umut Nayir’in golüyle 1-0 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve devre Giresunspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle kapandı.

 

Oyunun ikinci yarısında farkı arttırmak ve maçı koparmak için mücadelesine devam eden yeşil beyazlılar, 52’nci dakikada defans oyuncusu Perez’in şık golüyle skoru 2-0 yaptı. Bu golle iyice rahatlayan ve oyuna tamamen hakim olan Giresunspor, 70’nci dakikada sahanın başarılı isimlerinden yeni transfer Muhammed Gümüşkaya’nın golüyle farkı 3’e çıkardı.

 

Konuk ekip Göztepe’nin 75’de Di Santo ile bulduğu gol sadece tabelayı değiştirdi ve bu önemli müsabaka Giresunspor’un 3-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Bu galibiyetle puanını 29’a çıkaran ve ateş hattının üstüne çıkan Giresunspor’un, son 6 maçlık galibiyet hasreti sona erdi.

 

Giresunspor, 28’inci haftada deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Bu önemli maç 5 Mart Cumartesi günü saat 16’da başlayacak.

 

 

Stat: Çotanak Spor Kompleksi

 

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş

 

GZT Giresunspor: Okan, Zeki (Dk. 87 Pelupessy), Diarra, Perez, Aziz Behich, Flavio, Muhammed (Dk. 76 Hayrullah), Diabate (Dk. 46 Traore), Sergio, Chiquinho, Umut Nayir (Dk. 85 Balde)

 

Göztepe: İrfan Can, Atakan (Dk. 64 Aytaç Kara), Atınç Nukan, Angel, Kerim, Obinna, Soner (Dk. 78 Lourency), Berkan (Dk. 46 Moubandje), Cherif Ndiaye (Dk. 64 Di Santo), Halil Akbunar, Tannane (Dk. 78 Tijanic)

 

Goller: Dk. 27 Umut Nayir, Dk. 51 Perez, Dk. 69 Muhammed (GZT Giresunspor), Dk. 75 Di Santo (Göztepe)

 

Sarı kart: Obinna (Göztepe)