Büyükekşi’den ziyaretlerle ilgili açıklama

Büyükekşi’den ziyaretlerle ilgili açıklama

Büyükekşi’den ziyaretlerle ilgili açıklama

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Altyapı Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in son TFF ziyaretlerine dair tartışmalara da açıklık getirdi.

 

Büyükekşi, "6 yaş ile 19 yaşa arası yaklaşık 18-19 milyonluk bir nüfus var ve bu nüfusta birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla ve bunu da tespit etmişler. Ankara özelinde bile hocamız tespit etmiş. Ankara'nın nüfusu birçok ülkenin toplam nüfusundan daha fazla. Onun için burada yüzde 2-3'lük yapılacak havuza girecek öğrencileri bulup onların içinden yetenekleri keşfetmek gerekiyor. Bu yüzden de bu çalışma bizim açımızdan son derece önemli. Bugün sadece Ankaragücü'nün değil diğer Gençlerbirliği ve Keçiörengücü başta olmak üzere 2. Lig'deki kulüplerimizi de ziyaret edeceğiz. Misafirperverlik gösterdiler, bizi çok iyi karşıladılar. Onun için teşekkür ediyorum. Bir diğer konuda biz her takımlara karşı eşit mesafedeyiz. Gerek 4 büyük kulübümüz olsun, gerekse Anadolu küplerimiz olsun bizim için hiçbir şey fark etmiyor. Biz hepsinin aynı şekilde gelişimini arzu ediyoruz, aynı şekilde ligde mücadele etmesini istiyoruz" dedi.

 

KULÜP BAŞKANLARININ FEDERASYONA ZİYARETİ HAKKINDA

 

Kulüp başkanlarının federasyona ziyareti hakkında sözlerine devam eden Büyükekşi, "Ben özellikle kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik direktörlerimize ve futbolculara buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Sizin de bahsettiğiniz gibi gerçekten ligin süresi çok kısaldı. Bundan sonra şampiyon olacak, gerek küme düşecek veya düşmeyecek takımların mücadelesi var. O yüzden hepimizin çok dikkatli olması lazım. Bu futbol federasyonuna ziyaretlerin hiçbir olumlu veya olumsuz bizim açımızdan katkısı yok. Biz hiç kimseden hiçbir şekilde etkilenmeyiz, hakemlerimizin de etkilenmemesi için, MHK'nın da etkilenmemesi için gerekli talimatları veriyoruz. Onun için bunlar nafile. Herkes çıkıp futbolunu oynasın en güzel şekilde. Bizim yapmamız gereken herkes kendi evinin önünü süpürürse sokaklar temiz olur. Biz de kulüpler olarak aynı şeyi yapılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

"ÖNEMLİ OLAN İYİ NİYET, MUTLAKA İNSANOĞLU HATA YAPABİLİR"

 

Büyükekşi, herkesin sabırlı ve hoşgörülü olması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

 

Gerek 4 büyük kulübümüz, gerekse Anadolu kulüplerimiz herkes kendi futbolcusuyla, kendi teknik direktörüyle, biz de hakemlerle. Dün hocamızın biri futbolcu hata yapabilir dedi. Ama futbolcu bir hata yapıyor gol oluyor ama hakem de bir hata yapıyor veya yapabiliyor... Önemli olan iyi niyet, mutlaka insanoğlu hata yapabilir. İyi niyetle olması önemli ve eğitim bu işin içinde çok önemli, tecrübe çok önemli. Biz de bunun için ki 10 ay oldu yönetime geleli. İnşallah zamana ihtiyaç var. Bir hakem akademisi kurduk. Bunun da devreye girmesi, belli şeyler sergileyebilmesi bunlar 3 ayda 1 ayda olacak işler değil. Herkesin sabırlı ve hoşgörülü olması lazım. Türkiye'de futbol sadece ve sadece bu konuşmalarla bir yere gitmez. Önemli olan futbolun marka değerini yükseltebilmek. Onun için hepimizin daha dikkatli olması gerekiyor. Dikkatli olursak futbolumuzun marka değerini daha yukarılara çıkabiliriz."

 

"KADIN FUTBOLUNU ŞUBE OLARAK AYIRDIK"

 

Muş'ta genç kızların erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçmek amacıyla 2013 yılında kurulan Yağmur Spor Kadın Futbol Takımı'nın şampiyon olması ile ilgili sözlerine devam eden Büyükekşi, "Biz zaten yönetime gelirken 2 tane kadın yönetim kurulu üyesi aldık. Nüket Küçükel Ezberci de Başkanvekilimiz ve kadın futbolundan sorumlu. İlk işe başlar başlamaz kadın futbolunu şube olarak ayırdık, daha önce amatörün altındaydı. Şu anda amatörün altından çıkardık, hocamızı ayırdık ve kadın futboluna şu anda önem veriyoruz. Gerek ekonomik olarak gerekse antrenörlerin eğitimi olarak çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıllarda daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz. Şu bir gerçek ki, dünyada her geçen gün kadın futbolu çok daha yüksek bir yerlere geliyor” dedi.

 

Bilindiği üzere, ilk olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç federasyonu ziyaret etmiş, daha sonra ise bundan rahatsızlık duyan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de Mehmet Büyükekşi ile görüşmek için Riva'ya gitmişti.