Giresun Üniversitesi 15’inci yılını kutluyor

Giresun Üniversitesi 15’inci yılını kutluyor

Giresun Üniversitesi 15’inci yılını kutluyor

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, “Kuzeyin Parlayan Yıldızı adlı yeni sloganıyla, ulusal ve uluslararası bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerde söz sahibi, yenilikçi, yaratıcı, çözüm odaklı ve paylaşımcı, hakkaniyet ve liyakat prensiplerine bağlı, çevresine duyarlı, toplumsal yararlılık prensibiyle hareket eden, katılımcı, hukuki ve etik değerlere bağlı, kalite ve verimlilik esasına göre yol alan bir üniversite olmaya kararlıyız” dedi.

 

Can, yaptığı açıklamada, 17 Mart 2006 tarihinde eğitim öğretim seferine çıkan Giresun Üniversitesi'nin 15 yılını geride bıraktığını belirterek, insan odaklı yaklaşımla yürüyen bir üniversite olmak istediklerini kaydetti.

 

Üniversitenin, yaklaşık 26 bin öğrenci ve 1750 akademik ve idari personel, 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, bir devlet konservatuarı, 13 meslek yüksekokulu, 21 uygulama ve araştırma merkezi ile büyük bir eğitim öğretim kurumuna dönüştüğünü ifade eden Can, merkezde ve ilçelerde konumlanmış fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 171 önlisans, 99 lisans, 44 yüksek lisans, 10 doktora olmak üzere 324 program ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı.

 

Can, üniversitede hem fiziki altyapı, hem de nitelik açısından geliştirme noktasında gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirerek, “Her geçen yıl anlamlı bir ilerleme, yükseliş sağlayabilmek adına çaba harcamakta, eğitim-öğretim alanında yaşanan tüm müspet değişimleri yakından takip ederek uygulamaktayız. Hayatta karşılığı olan ve tercih edilen yeni bölüm ve programlar kurmaktayız” ifadesinde bulundu.

 

“Rekabet gücümüzü artıracak her türlü fiziksel ortamın sağlanması yolunda şehrimizin ileri gelenleriyle birlikte el birliği ve gönül birliği ile eksikliklerimizi hızla gideriyoruz” diyen Can, şunları belirtti:

 

“15’inci yaşına erişen üniversitemiz, fiziki yeterlilik, altyapı, kütüphane ve laboratuvar imkânları, akademik performans ve başarı ile tercih edilirlik gibi pek çok açıdan kendisi ile aynı dönemde kurulmuş, hatta kendisinden çok daha önceleri kurulmuş birçok üniversiteyi geride bırakmış durumdadır. Her yıl bir öncekinden daha iyi bir noktaya gidiyoruz. Sonraki yılın bu yıldan çok daha iyi olması için ekip olarak tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Rekabet gücümüzü artıracak her türlü fiziksel ortamın sağlanması yolunda şehrimizin ileri gelenleriyle birlikte el birliği ve gönül birliği ile eksikliklerimizi hızla gideriyoruz.

Ne üniversitemizin ne de ülkemizin boşa harcayacak zamanı yoktur. Her atılan adım bir boşluğu doldurmalı, her söz hayırsa söylenmelidir.  ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ düsturuyla üniversitemize, ülkemize ve tüm dünyadaki gönül coğrafyamıza sunacak bir değer üretmek zorundayız.”