Gölet projesi için çalışmalar başladı

Gölet projesi için çalışmalar başladı

Gölet projesi için çalışmalar başladı

 

Tirebolu’ya bağlı köylerde görülen içme suyu sıkıntısını gidermek için ilçede 2019 yılında başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi ve gölet projesi için gerekli çalışmalar başlatıldı.

 

İl Genel Meclisi’nin Tirebolu CHP’li Üyesi Ömer Cebeci’nin girişimleri sonucu, öncelikle köylerin içme suyu sıkıntısını giderecek projenin ihale aşamasına getirildiği bildirildi.

 

Cebeci, yaptığı açıklamada, ilçenin Ataköy mevkiinde yapılması planlanan İçme Suyu Göleti için, 2019 yılında zamanın Kaymakamı Salih Yüce’ye iletilen konunun aradan geçen 2 yıl sonra ele alındığını belirterek, DSİ Bölge Müdürlüğü nezdinde gerçekleşen görüşmeler sonucu proje ait etüt çalışmalarını işleme aldırdıklarını söyledi.

 

Söz konusu projeyle öncelikle köylerin ve daha sonra da merkezin had safhada olan içme suyu sıkıntısının giderileceği ifade edilirken; projenin etüt çalışmalarından sonra ihale için askıya çıkarılacağı kaydedildi.

 

İl Genel Meclisi Üyesi Cebeci, ilgili projenin takibinde kendisine destek olan Civil Köyü Muhtarı Hayrettin Küçük ile Yalıköy Muhtarı Fikret Kabaca’ya ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, bu projenin hayırlı olmasını diledi.