Giresunspor’da galibiyet hasreti sürüyor

Giresunspor’da galibiyet hasreti sürüyor

Giresunspor’da galibiyet hasreti sürüyor

 

Süper Ligde ilk 6 maçta sadece tek puan ve tek gol siftahı yapabilen GZT Giresunspor, ilk galibiyeti beklediği 7’nci maçında da bu hasretine son veremedi ve Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

 

Hafta içinde İstanbul’da Fenerbahçe ile oynadığı maçta bu sezondaki ilk golünü atan ve Balde ile bir de penaltı kaçıran Giresunspor, bu karşılaşmadan 2-1’lik skorla yenik ayrılmıştı. Ligdeki 7’nci maçını kendi evinde sarı kırmızılı rakibi Kayserispor ile yapan yeşil beyazlılar, 3 puan umuduyla çıkılan bu maçta da arzuladığı sonuca ulaşamadı.

 

Çotanak Spor Kompleksindeki mücadelenin 14’üncü dakikasında ilk önemli pozisyonunu yakalayan ev sahibi ekip, Doukara ile bu pozisyondan yararlanamadı. Konuk ekip Kayserispor, 17’nci dakikada kullandığı ilk köşe atışı sonrasında Attamah’ın dokunuşuyla gole kavuştu ve 1-0 öne geçti. Bu gole erken karşılık veren Giresunspor, 21’inci dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta, Zeki Yavru-Flavio verkaçında Zeki Yavru’nun yerden kale içine gönderdiği topa Diabate’nin ayak içi vuruşuyla beraberliği yakaladı: 1-1

 

Mücadelenin 28’inci dakikasında zorunlu bir değişiklik yapan Giresunspor’da, sakatlanan Doukara’nın yerine Balde sahaya alındı. Rakibine oranla daha iyi bir oyun sergileyen ev sahibi Giresunspor, 44’üncü dakikadaki atağında Traore ile gole çok yaklaştı, ancak Kayseri kalecisi Lung, köşeye giden topu uzanarak kornere çeldi. Bu dakikadan sonra üst üste kullanılan  3 köşe atışından da sonuç alınamadı ve ilk 45 dakika karşılıklı gollerle 1-1 kapandı.

 

İkinci devrenin hemen başında Suleymanov ile yüzde yüzlük bir pozisyonu değerlendiremeyen Giresunspor, 49’da golü attı, ancak Sergio’nun pozisyonu, VAR tarafından geçerlilik kazanmadı. 60’ıncı dakikada Sergio’nun pasında golle burun buruna gelen Diabate, arka direkte bomboş durumda yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi ve topu kafayla yandan auta attı.

 

68’de yine Suleymanov, takım arkadaşı Diabate’nin güzel pasını golle sonuçlandıramadı ve önündeki topu üstten auta yolladı. Atak üstüne atak tazeleyen ve rakip kalede gol arayan ev sahibi ekip, 78’de Sergio ile yakaladığı pozisyonda kaleci Lung’u geçemedi. 81’de bu kez Sankhare ile yakalanan mutlak gollük pozisyonda Kayseri kalecisi Lung, yine gole izin vermedi ve güzel bir refleksle kaleye giden topu kornere çeldi.

 

Maçın sonlarında gelişen ataklardan da sonuç alamayan Giresunspor, sahadan tek puanla ayrılmak zorunda kaldı. İlk 7 maçta galibiyet yüzü göremeyen Giresunspor, 8’inci maçını 2 Ekim Cumartesi günü İzmir’de Göztepe ile yapacak.

 

STAT: Çotanak Spor Kompleksi

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Esat Sancaktar, Murat Altan

GZT GİRESUNSPOR: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Dk. 84 Hayrullah), Diarra, Alexis, Aziz Behich (Dk. 74 Emre), Serginho, Traore (Dk. 84 Sankhare), Flavio, Suleymanov (Dk. 74 Umut Nayir), Diabate, Doukara (Dk. 30 Balde)

YUKATEL KAYSERİSPOR: Lung, Onur Bulut, Kolovetsios, Hosseini (Dk. 75 Yasir), Carole, Emrah Başsan (Dk. 75 Mane), İbrahim Akdağ, Attamah (Dk. 46 Fernandes), Thiam, Cardoso (Dk. 54 Uğur), Mensah

SARI KARTLAR: Zeki, Aziz Behich, Hayrullah (GZT Giresunspor) - Thiam, Mane (Yukatel Kayserispor)

GOLLER: Dk. 21 Diabate (GZT Giresunspor) - Dk. 17 Attamah (Yukatel Kayserispor)