Giresun Kadın Platformu eğitime katıldı

Giresun Kadın Platformu eğitime katıldı

Giresun Kadın Platformu eğitime katıldı

 

Ordu Kadını Güçlendirne Derneği (ORKAGÜDER) Etkiniz AB Programı desteği ile organize ettiği "Kadına Yönelik Şiddet Mekanizmalarının İzlenmesi" konulu eğitim hafta sonu Ordu’da  gerçekleşti.

Eğitime; Ordu Kadın Platformu, Giresun Kadın Platformu, Karadeniz İlleri Kadın Platformu (KİKAP) ve Trabzon Yetişme Çağında Çocukları Koruma Derneği'nden toplam 25 temsilcileri katıldı.

İki gün süren eğitimde Dr. (Kamu Hukuku) Ceren Akçabay; toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve eşitlik, bir düzenleme alanı olarak hukuk, yargı sisteminin genel çerçevesi, dava izleme, davalara özgü koşullar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet davaları ve raporlama başlıkları altında sunum yapıldı.

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban Yuva verdiği bilgide derneğin 13 yıl önce kurulduğunu, kadın hakları ve eşitlik mücadelelerinin aralıksız süreceğini belirtti.

Eğitimde derneğin Genel Sekreteri ve Proje Sorumlusu Aysun Aydın ile Etkiniz Sorumlusu Elif Anbar da birer konuşma yaparak, faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Eğitime Karadeniz'in üç farklı şehrinden katılan kadın örgütleri, bazı kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarında ortak hareket ederek mahkeme süreçlerini izleme ve raporlama çalışmalarını birlikte yürüttüklerini belirterek, eğitimin oldukça yararlı geçtiğini, bilgilerini tazelediklerini ve yeni bilgiler edindiklerini dile getirip,  emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Giresun Kadın Platformu eğitime; Saliha Yayla, Arzu Şenel, Neslihan Çıtlak, Canan Öztürk, Buket Çakmanus ve Arzu Yeşil'den oluşan yedi kişilik ekiple katıldı.