Elektrik faturaları yakılarak zamlar protesto edildi

Elektrik faturaları yakılarak zamlar protesto edildi

Elektrik faturaları yakılarak zamlar protesto edildi

 

Giresun’daki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri elektrik ve doğalgaza gelen aşırı zamları faturaları yakarak protesto ettiler, “Elektrik faturalarından çarpıldık, doğalgaz faturalarından donduk. Halkın elektriklerini ucuzlatın” çağrısı yaptılar.

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar siyasi partiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Atatürk Meydanında gerçekleştirilen protesto eylemine katılan siyasi parti temsilcileri elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilmesini talep ettiler.

 

Protesto eylemini düzenleyen CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge de yaptığı açıklamada, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, kömür ve gıdaya yapılan zamların vatandaşların canına tak ettiğini belirtti.

 

Bilge, gelen elektrik faturalarının herkesi çarptığını ifade ederek, “Vatandaşımız esnafımız gelen faturaları nasıl ödeyeceğini bilemez durumda, çaresiz durumda. Bundan sonra gelecek olan faturalarda ayrı bir panik havası oluşturuyor. Doğalgaz faturaları da aynı durumda. Gelen zamlar hem tüketiciyi hem de üreticiyi zorlamaktadır. Minibüsçüleri, dolmuşları, taksileri, kamyonları, okul servis araçlarını, lokantaları, bakkalları, büyük küçük tüm vatandaşlarımızı etkilemektedir. Elektrik faturalarından dolayı çarpıldık, çarpılmaya devam ediyoruz. Doğalgaz faturalarından dolayı donduk, donmaya devam ediyoruz. Ekmeğe, gıdaya yapılan zamlardan aç kaldık, aç kalmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“Peki bu nereye kadar gidecek. Bu zamlar, bu haksızlıklar nereye kadar devam edecek” diye soran Bilge, şunları dile getirdi:

 

“Değerli vatandaşlarımız bu karşılaştığımız muamele, bizler hayır dur diyene kadar devam edecek. Bu uygulamalar; zamlara hayır diyene kadar devam edecek. Sesimizi yükseltmenin zamanı geldi de geçiyor. Sıkıntılarımızı dile getirmenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü yapılan zamlar sonucu donmaya, karanlıkta kalmaya ve aç kalmaya mahkum ediliyoruz. Onun için sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Yükseltmeye de devam edeceğiz. Çünkü bu bizim en insani talebimizdir. Bir kez daha sesleniyoruz.  Zamlara hayır, zamlarınızı geri alın. Elektrik faturalarını iptal edin. Sarayın elektriklerini kesin halkın elektriklerini ucuzlatın.”