Eğitime tablet desteği!

Eğitime tablet desteği!

Eğitime tablet desteği!

 

Tirebolu’da EBA’ya ulaşamayan öğrenciler için kaymakamlık, belediye, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve eğitim gönüllülerinin katkılarıyla temin edilen toplam 343 adet tablet okullara ulaştırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze ve uzaktan sürdürülen eğitim modelinde, öğrencilere destek olmak amacıyla 500 bin tabletin, öncelikli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımı ile ilgili proje başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitime Destek Projesi” kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen 327 adet tablet, merkez ve köylerde eğitim yapan okul müdürlüklerine teslim edildi. Bu arada, ilçedeki eğitim gönüllülerince bağışlanan 16 adet tabletin de paylaşımı yapıldı.

 

Tabletlerin dağıtımıyla ilgili bir değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim imkanından geri kalmamaları ve eğitimde fırsat eşitliği için katkı sağlayan bakanlığımıza ve eğitim gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin nitelikli bir şekilde eğitimi için yoğun çaba sarf eden okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi de can-ı gönülden kutluyorum. Pandemi nedeniyle okullarından uzak kalan çocuklarımızın aydınlık geleceği için kurum olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.