Çakırmelikoğlu: “Nefes Kredisi şartları iyileştirilmeli”

Çakırmelikoğlu: “Nefes Kredisi şartları iyileştirilmeli”

Çakırmelikoğlu: “Nefes Kredisi şartları iyileştirilmeli”

 

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Nefes kredisi şartlarının kolaylaştırılması, artı kefalet istenmemesi, SGK ve vergi borcu yoktur şartının kaldırılması, kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi ödemelerde yaşanan gecikmelerin dikkate alınmaması ve kredi verme sürecinin hızlandırılması talep ediliyor. Aksi takdirde bu şartlar ile işletmelerin nefes kredisini kullanmasının mümkün olmadığını ve ayakta kalamayacaklarını görmekteyiz” dedi.

 

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, hükümet tarafından yürürlüğe giren ‘nefes kredisi’ ile işletmelerin nefes almasının planlandığını belirtti.

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın kaynaklarından sağlanan 2 milyon lira ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkısı ile yaklaşık 20 milyon lira ‘nefes kredisi’imkanının sağlandığını aktaran Çakırmelikoğlu, “Fakat üyelerimizden gelen yoğun şikayetler üzerine yetkililere ilettiğimiz talepler ise nefes kredisi şartlarının kolaylaştırılması, artı kefalet istenmemesi, SGK ve vergi borcu yoktur şartının kaldırılması, kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi ödemelerde yaşanan gecikmelerin dikkate alınmaması ve kredi verme sürecinin hızlandırılmasıdır. Aksi takdirde bu şartlar ile işletmelerin nefes kredisini kullanmasının mümkün olmadığını ve ayakta kalamayacaklarını görmekteyiz” açıklamasında bulundu.

 

Çakırmelikoğlu, pandemi sürecinin devam ettiğini ve üyelerinin dayanacak gücünün kalmadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

 

“İşletmelerin finansal sorunlarına acilen çözüm bulunmalıdır. Son bir yılda pandemi ve diğer şartlar dolayısıyla kaybedilen zaman telafi edilmesinin imkanları aranmalıdır. En kısa sürede faizsiz kredi ötelemeleri, vergi-SGK borçlarının silinmesi, üyelere nefes aldıracak karşılıksız nakdi desteklerin hayata geçmesi yada nefes kredisi şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.”