Vali Ünlü’den TMO’nun alım kampanyasına destek

Vali Ünlü’den TMO’nun alım kampanyasına destek

Vali Ünlü’den TMO’nun alım kampanyasına destek

 

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, 1.Organize Sanayi Bölgesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından devam eden fındık alım kampanyasına katıldı.

 

Giresun'da fındık hasadını tamamlayan üreticiler yeni sezon ürünlerini TMO'nun fındık alım noktalarına teslim etmeye başladı. Giresun Valisi Enver Ünlü de, Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesinde TMO'nun fındık alım noktasını ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

 

Vali Ünlü, alım merkezinde yaptığı açıklamada “Üreticimiz fındığını getirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdürlüğümüze teslim etti. Analizleri yapıldı ve neticeleri güzel çıktı. Borsa başkanımız yüzde 53 dedi. Borsa başkanımız rakamı tutturdu. Yüzde 53 randımanla güzel bir fındık. Başarılı üreticimiz randımanıyla beraber 56 lira fiyat aldı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı taban fiyatın üzerinde kilosunu 56 liradan TMO az önce aldı. Yaklaşık 600 kilogram civarında bir fındık geldi. Eylül ayı sonuna kadar ihtiyaç halinde alımlar devam edecek. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir fındık sezonu temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Giresun’da merkez, Bulancak, Espiye, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerini kapsayan, toplamda 25 bin ton civarı fındık depolama kapasitesi bulunan 6 noktada alım merkezi açıldı. Giresun merkez ve Tirebolu ilçelerinde alımlar 22 Ağustos tarihinden itibaren başlamış olup, Espiye, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerinde alımlara 1 Eylül Perşembe gününden itibaren, 12 Eylül tarihinde ise Dereli ilçesinde fındık alımına başlanılacak.