Çakıl ocağı işletmecileri çözüm bekliyor

Çakıl ocağı işletmecileri çözüm bekliyor

 

22 Ağustos sel afetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile faaliyetleri durdurulan Harşit Vadisindeki çakıl ocağı işletmecileri çözüm beklediklerini dile getirdiler.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret eden Harşit Vadisinde faaliyet gösteren çakıl ocağı işletmecileri, bir anda faaliyetlerinin sonlandırıldığını belirterek, sel afeti başta olmak üzere tehlike arz etmeyen ocakların çalıştırılmasını talep ettiler.

Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen işletme yetkilileri, “Bu bölgede faaliyet yürüten 11 işletmenin bir kısmı kontak kapattı bir kısmı da kısa zaman içinde kontak kapatacaktır. Dolayısı ile 600 kişilik istihdam kapasitesi de riske girmiş olacak. Ayrıca nakliyede çalışan 300 kamyonda ekstrası. Bizim sorunumuza çözüm üretilmesini istiyoruz” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Problemin sadece çakıl ocaklarının olmadığını ifade eden işletmeciler, bu vadinin kapatılmasıyla kum ve çakılın en yakın bölge olan Havza’dan çekilmesinin gündeme geleceğini ve en az yüzde 50’ye yakın fiyat artışının yaşandığını ve konutlarda dahil olmak üzere ev başına yaklaşık 25 – 30 bin lira arasında ek maliyetin ortaya çıkacağına dikkat çektiler.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Gördüğümüz kadarıyla çakıl ocaklarından beton santrallerine, müteahhitlerden tüketiciye varana kadar sorun yaşanacağı görülmektedir” ifadesinde bulundu.