Anıt mezar ve şehitlik törenle açıldı

Anıt mezar ve şehitlik törenle açıldı

Anıt mezar ve şehitlik törenle açıldı

 

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılını kutlama etkinlikleri kapsamında, Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Anıt Mezarı’nın ve Giresun Şehitliği’nin açılışı Haymana’da yapıldı.

 

Ankara’nın Haymana ilçesinde Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Anıt Mezarının ve Giresun Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Tirebolu’nun “Kardeş Şehri” Haymana’da gerçekleştirilen programa Haymana Belediyesi ev sahipliği yaptı

Giresun ve Tireboluluların kalbinin attığı etkinliklerde, Milli Mücadele Kahramanı Hüseyin Avni Alparslan ve Giresun 42. Gönüllü Alaya ait şehitler için bir anma töreni gerçekleştirildi.

 

Başta TİRDEF olmak üzere Tirebolulu ve Giresunluların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere, Milli Kahraman Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın askeri dehası damga vururken; Giresunlu 42. Alayı şehitler de minnetle yadedildi.

 

Haymana’nın tarihte son kale olduğuna vurgu yapan ve Giresunlu 42. Gönüllü Alayı komutanları ile Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı asla unutmayacaklarını bildiren Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Milli kahramanlarımızı ölümsüzleştirmek adına yaptığımız çalışmalar, hem tarihimize ışık tutacak ve hem de o kahramanlarımızı kalbimizde yaşatacağız. Milli Mücadelede Karadenizli kahramanlarımızın verdiği hizmetleri ölümsüzleştirmek adına yaptığımız çalışmalar, asla unutulmayacaktır. Bu vesileyle, Tirebolulu kahramanımız Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Giresunlu şehitlerimiz adına yaptırdığımız Anıt Mezar ve Şehitlik, her zaman Giresunlu kardeşlerimizin ve Kardeş Şehir Tireboluluların hizmetinde olacaktır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’ncü yılında gerçekleştirdiğimiz bu hizmetler dolayısıyla katkıda bulunanların hepsine minnet ve şükran borcumuzu sunuyor ve düzenlediğimiz bu tarihi programa katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.