Beton tesisi satışa çıkarıldı

Beton tesisi satışa çıkarıldı

Giresun İl Genel Meclisi’nin 2020 yılına ait ilk toplantısında önemli bir karar alındı ve Tirebolu’daki beton üretim tesisinin satışı için İl Daimi Encümeni’ne yetki verildi.

İl Genel Meclisi’nde Denetim Kurulu Komisyon Üyeliği seçiminin de yapıldığı toplantıda; Meclis Başkanı Ahmet Şahin, 2013 yılında yapılan ve mülkiyeti Giresun İl Özel İdaresi’ne ait bulunan Tirebolu Harşıt Çayı üzerindeki alanda kurulu olan Beton Parke Taşı ve Beton Üretim Tesisi’nin satılması hususunda İl Özel İdare Encümenine yetki verildiğini söyledi.

Tirebolu’daki söz konusu tesisin son iki yıldan bu yana atıl durumda olması dolayısıyla, tesisi kiralayan şahsın da burayı çalıştıramayacağını beyan etmesi üzerine böyle bir karar alındığı ifade edilirken; 600 bin lira bedelle satışa çıkarılan tesiste nasıl bir süreç izleneceği de merak konusu oldu.

Öte yandan, İl Genel Meclisi’nde yapılan oylama sonunda Denetim Kuruluna; Tirebolu’dan Murat Arslan (AKP), Bulancak’tan Metin Beyaz (CHP), Şebinkarahisar’dan Aleaddin Önal (AKP), Görele’den Mustafa Demirci (MHP) ile yine Bulancak’tan Mürsel Genç (AKP) seçildiler.