Prof. Dr. Dursun’un ismi yaşatılacak

Prof. Dr. Dursun’un ismi yaşatılacak

Tirebolu’nun yetiştirdiği değerli bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a, anlamlı bir vefa örneği geldi. Geride bıraktığımız yıl içinde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Dursun için Tirebolu Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla, adının yaşatılması yolunda ilçedeki bir sokağa isminin verilmesi kabul edildi.

Tirebolu Belediye Meclisi’nin Ocak ayının ilk haftasında yaptığı toplantıda; Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Sözcüsü Halil Kadıoğlu ile yine aynı partiden Erim Yaman, Arif Aydın ve Mustafa Meşe tarafından Prof. Dr. Haluk Dursun’un adının bir sokağa verilmesi konusundaki önergesi, Belediye Meclisince de onaylanarak yürürlüğe konuldu. Buna göre; merhum bilim insanı Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un adının gelecek kuşaklara da intikal etmesi için ilçenin Hamam Mahallesindeki Kale Sokağın adı “Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Sokağı” olarak değiştirilecek.

Bilindiği gibi, Prof. Dr. Dursun, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak görev yaparken; 2019’un Eylül ayında Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Kendisini kültüre adayan ve Türkiye için büyük bir kayıp olan Prof. Dr. Dursun’a, baba ocağı Tirebolu’da gösterilen vefa örneği, tüm kamuoyunda takdirle karşılanırken; onun gibi bir bilim insanının ölümsüzleştirilmesi de önemli bir davranış olarak değerlendiriliyor.