BAYRAK, “ŞEHRİM İÇİN HAYALLERİM VE HEDEFLERİM VAR” DEDİ

BAYRAK, “ŞEHRİM İÇİN HAYALLERİM VE HEDEFLERİM VAR” DEDİ

BAYRAK, “ŞEHRİM İÇİN HAYALLERİM VE HEDEFLERİM VAR” DEDİ

TİREBOLU ŞAHA KALKACAK
TİREBOLU TURİZM KENTİ OLACAK

Ak Parti Tirebolu Belediye Başkanı Aday Adayı Sedat Murat Bayrak, Tirebolu’nun çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu ve sadece bunu harekete geçirmenin gerektiğini belirtti. 

Tirebolu’nun bir sanayi veya tersane şehri olamayacağını ve olmaması gerektiğini, Tirebolu’nun tarih, sanat, kültür ve turizm kenti olarak kalkınabileceğini ifade eden Bayrak, göreve gelmesi halinde büyük maddi harcamalar gerektirmeyen ama önemli dokunuşlarla Tirebolu’yu vitrine çıkaracak ve marka şehir yapacak vizyonel projeleri olduğunu ifade etti.

Alt yapı , su, kanalizasyon, kaldırım, asfalt ... vb. temel ihtiyaçların giderilmesine ek olarak, Tirebolu’yu bir turizm markası yapacak ve özellikle alt alandaki Sivas, Gümüşhane,  Erzincan, Malatya, Elazığ gibi illerdeki denize hasret vatandaşlarımızın ve büyük şehirlerden, hatta yurt dışından gelecek yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline getirecek önemli projelerini; Renkli Şehir, Yeni Kale, Kanal Akvaryum, Ayana kule, 5 yıldızlı otel, butik oteller ve pansiyonlar, sahil ve kumsal düzenlemeleri başlıkları altında sıralayan ve bunları daha sonra ayrıntılarıyla açıklayacağını belirten Bayrak, bu projelerin kaynaklarının da ekstra ödenek ihtiyacı olmadan çoğunlukla kendi içinden çıkarılacağını ifade etti.

Küllenmiş bir turizm mücevheri olan Tirebolu’nun sadece küllerinin üflenmesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Sedat Murat Bayrak, Tirebolu Belediyesi bir işletmedir, işletmecilik bir ilimdir bir bilimdir. Ehliyet, liyakat, birikim ve deneyim ister, çok daha büyük işletmeleri yönettim ve hepsini fazlasıyla yükselttim, Tirebolu’yu da hak ettiği yere taşımak için sadece bir dönemlik görev süresi yeterli. Ben bu şehirde doğdum ve bu şehre bir vicdan borcum var. Görev verilmesi halinde, söz veriyorum görev dönemim sona erince Yeni Tirebolu’yu olumlu manada kesinlikle tanıyamayacaksınız ve çok seveceksiniz dedi.

Kariyeri dolu dolu olan Sedat Murat Bayrak’ın özgeçmişinde; Fiskobirlik Müfettişliği, Fiskobirlik Fabrika Müdürlükleri, Ordu Yağ San. AŞ. (Çotanak Yağ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Hekim Süt AŞ. Genel Müdürlüğü, Uluslararası Danışmanlıklar ve benzeri bir çok üst düzey görev yer almakta. Kendisi halen Bayrak Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. nin ve bağlı işletmelerin yönetimini sürdürmekte, önemli bir çok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer alan Bayrak, ayni zamanda Giresun Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi.