BAŞKAN KARABIÇAK: “HERŞEYE RAĞMEN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

BAŞKAN KARABIÇAK: “HERŞEYE RAĞMEN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Tirebolu Belediyesinden, gazetelerde çıkan haberler üzerine tepki geldi.

Edinilen bilgilere göre, bu tür haberlerle farklı algı oluşturarak kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar hakkında gerekli adli işlemlerin başlatıldığı, son sözü Türk yargısının ve halkın vicdanının söyleyeceği belirtildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin yaklaşıp adayların netleşmeye başladığı son günlerde, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak’ın kamuoyunda yapılan araştırmaların sonucunda büyük bir farkla tekrar başkan seçileceğini anlayan bazı mihrakların karalama kampanyalarına başladığı öğrenildi.

Halkın büyük desteğiyle yerel seçimlere hazırlanan, halkın gözünde iyi niyetten uzak, yalan yanlış haberlerle yıpratılmaya çalışılan Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak da ‘Artık yeter’ dedi.

Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket eden, seçimi kazanamayacağını anlayan zavallı zihniyetler, hükumet ve iktidar düşmanı mihraklar Sözcü gazetesini kullanarak algı oluşturmaya çalışıyor.

Tirebolu Belediyesi’nin 4,5 yılda yaptığı hizmetleri görmezden gelen Sözcü gazetesi; Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak’ı başarısız göstermek için elde ettiği sahte ve teyit edilmemiş bilgilerle belden aşağı vurma yöntemlerine başvuruyor.

Öncelikle ‘Sahte Toki Kampanyası’ ile halkın dolandırıldığını söyleyen Sözcü Gazetesi; halkın menfaatleri gözetilerek başlatılan projenin sonunu beklemeden haber yapmış Türk halkını kandırmıştır. Toki, Tirebolu Belediyesi ve vatandaşlardan talep toplayan Kooperatif firmasının imzaladığı protokol ile Tirebolu halkı konutlarına kavuşacaktır.

Diğer bir iftira ise; temizlik işleri firmasının 8 aylığına 1.3 milyon lira bedelle ihale almasıydı. Öncelikle haberin içerisinde bulunun gerçek dışı bilgilerden dolayı Tirebolu Belediyesi avukatı gerekli tekzip açıklamaları için doğru bilgileri ‘Sözcü Gazetesi’ne resmi kanallardan ulaştırılma girişimlerinde bulunulmuştur. Yapılan ihalede herhangi bir usulsüzlük söz konusu olmadığı gibi, İhale edilen iş, yapılan araştırmalar ve maliyet hesaplamalarından sonra en uygun fiyatla ihale edilmiştir.

Son olarak ise; Ak Parti Tirebolu Kadın Kolları Başkanı’nın belediye şirketinde çalışarak hastanede görev almasıdır. Söz konusu Kadın Kolları Başkanı Güllü Aydın 2017 yılı Aralık ayından itibaren Belediye Şirketinde çalışmaya başlamıştır ve başladığı günden bugüne kadar, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 22.Maddesi gereğince Tirebolu Devlet Hastanesinde geçici görevde çalıştırılmıştır.

Ak Parti Tirebolu Kadın Kolları Kongresi 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşmiştir. Yani Aydın, haberde bahsedildiği gibi Kadın Kolları Başkanı seçildikten sonra belediye şirketinde çalışmaya başlamamıştır. 4857 sayılı iş kanuna göre işçilerin siyasi partilerde görev almaları bulunmaktadır. Bahse konu bu kanun kapsamında siyasi partilerde görev almışlardır. Bu durumda etik ve yasal olmayan hiçbir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Söz konusu haberde 2018 yılı içerisinde belediye şirketinde Kültür ve Sosyal işleri biriminde görev yapan Kübra İmamoğlu 2018 Aralık ayı itibariyle görevinden istifa etmiştir. Görev yaptığı esnada mesai saatleri dışında siyasi partide gönüllü olarak görev yapmış olması belediyemiz şirketindeki görevini yapmasını etkilememiştir.

Ayrıca yaklaşık 10 aydır başarılı bir şekilde yönetilen belediye şirketinde eleştirilecek bir konu bulamayan mihraklar, en ucuz siyaseti seçerek sadece soy isim üzerinden algı oluşturmayı seçmiştir.

Bu tür itibarsızlaştırma maksatı ile gerçek hiçbir bilgiyi taşımayan haberleri Sözcü Gazetesi’ne ulaştıranları biliyor, takip ediyor yasal işlemleri başlatıyoruz.

Bu tür haberlerle farklı algı oluşturarak kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmış olup son sözü yüce Türk yargısı ve halkımızın vicdanı söyleyecektir.”