Altı Şehitler Köprüsü ulaşıma açıldı

Altı Şehitler Köprüsü ulaşıma açıldı

Altı Şehitler Köprüsü ulaşıma açıldı

 

Tirebolu-Doğankent Karayolunun 12’nci kilometresinde bulunan Muttap Deresi üzerine yapılan ve adına “Altı Şehitler Köprüsü” verilen 12 metre genişliğinde ve 92 metre uzunluğundaki köprünün açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti.

 

22 Ağustos’ta yöremizde meydana gelen sel felaketinde 5 askerle bir iş makinesi operatörünün şehit olmasına yol açan menfeze inşa edilen köprünün açılış törenine çok sayıda bürokrat katılırken; zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

 

Yeni yapılan köprü üzerinde gerçekleştirilen platformda düzenlenen açılış töreninde sırayla Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun Valisi Enver Ünlü ve Bakan Adil Karaismailoğlu, birer konuşma yaptılar.

 

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı konuşmasında, 22 Ağustos’ta yörede yaşanan sel felaketinin acı sonuçlarından da bahsederek, “Devlet olarak halkımızın yaralarının en kısa zamanda sarılması için gece-gündüz demedik ve birçok bakan arkadaşımızla birlikte bölgeyi adeta su yolu yaptık. Selden Giresun ilinde toplam 316 kilometre yolumuz zarar gördü. Selin getirdiği can ve mal kayıpları hepimizi derinden üzdü. Allah böyle bir felaket daha yaşatmasın. Biz, devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. İşte Tirebolu için verdiğimiz sözü tuttuk ve kısa zamanda köprüyü tamamlayıp, bugün de hizmete açıyoruz. Köprüye, burada hayatlarını kaybeden askerlerimizin ve karayolu elemanımızın aziz hatıralarını yaşatmak için ‘Altı Şehitler Köprüsü’ adını verdik. Köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Köprümüz yöremize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar, Bakan Karaismailoğlu ile birlikte dualar eşliğinde Tirebolu-Doğankent Karayolu’nu hizmete açtılar.