YAŞASIN CUMHURİYET

YAŞASIN CUMHURİYET

YAŞASIN CUMHURİYET

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılı, tüm yurtta olduğu gibi, Tirebolu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Tirebolu’da Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlamalar ilçe sahasında gerçekleşti.

 

Tirebolu İskender Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organizesinde gerçekleşen kutlamalara saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ve Belediye Başkanı Burhan takır, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Kaymakam Kotan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Cumhuriyetimizin 99’uncu yılına ulaşmanın haklı gururu ve sevinci içinde olduklarını belirterek, “Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile kazanılmış büyük bir eserdir. Bu eser; sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve zevkle mücadele eden bir ecdadın bizlere en değerli armağanıdır. Bu eşsiz eseri korumak ve daha da yüceltmek bizlerin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, ebediyete göç eden devlet büyüklerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, tüm halkımızın ve öğrencilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

 

Kotan’ın konuşmasının ardından şiirler okunup, oratoryo ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Gösterilerin ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Gündüz kutlamaları tören geçiyle sona ererken akşam da Tirebolu Belediye Plajında öğrencilerin ve halkın katılımı ile fener alayı düzenlendi.