ALPEREN ŞENGÜN GİRESUN’U GURURLANDIRDI

ALPEREN ŞENGÜN GİRESUN’U GURURLANDIRDI

ALPEREN ŞENGÜN GİRESUN’U GURURLANDIRDI

Giresun’un yetiştirdiği ve geçtiğimiz sezon en iyi oyuncu seçilen milli basketbolcu Alperen Şengün’ün NBA draftında Houston Rockets tarafından seçilmesi tüm Giresunluları gururlandırdı. 

ING Basketbol Süper Ligi 2020/2021 sezonunun En Değerli Oyuncusu Alperen Şengün'ün NBA yolcuğu başlıyor. Milli basketbolcu NBA Draft 2021'de 16. sıradan Houston Rockets tarafından seçildi. 

Draft edildikten sonra açıklamalarda bulunan Şengün, başarılı olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. Şengün, "Houston'da fark yaratmak istiyorum. Tıpkı Jokic ve Sabonis gibi uzunların yarattığı gibi bir fark yaratmak istiyorum. Burada olduğum için heyecanlıyım" dedi.

ALPEREN'İN CEKETİ DİKKAT ÇEKTİ!

Alperen Şengün'ün draft gecesinde giydiği ceket ve ceketin içindeki detaylar çok dikkat çekti. Yeşil bir takım elbise tercih eden Şengün'ün ceketinin iç tarafında Türk bayrağı ile ailesinin isimlerinin yazılı olduğu görüldü. 19 yaşındaki basketbolcu, adı anons edildikten sonra ceketindeki detayları kameralara gösterdi.

ŞENLİKOĞLU: “ALPERENİMİZ BİZİ GURURLANDIRDI”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise Alperen Şengün’ün yükselişiyle gurur duyduklarını söyledi.

Şengün’ün Giresunlu bir ailenin evladı olduğunu ve basketbola Giresun’da başladığını ifade eden Şenlikoğlu, şu duyguları dile getirdi: 

“Alperen’imiz NBA ligine yükselerek bir kez daha bizleri sevindirdi, gururlandırdı. Giresun bir basketbol şehridir ve her zaman basketbol ile iç içe olmuştur. Şehrimizden yeni Alperen’ler çıkacağına inanıyorum. Dolayısıyla bu oyuncuyu yetiştiren Giresun Belediye Gençlik Spor Kulübü antrenörü Salim Taslı hocamızı Alperen’in babası Kemal Şengün’ü ve ailesini tebrik ediyorum. Biz belediye olarak sporun her branşına destek vermeye devam edeceğiz. Düzenlediğimiz sokak basketbolu turnuvasına gençlerin gösterdiği ilgi de bizleri mutlu ediyor. Alperen’in bu başarısı sokak basketbolumuzda ter döken sporcularımızı daha şevkli hale getireceği gibi turnuvanın da daha renkli geçmesine neden olacaktır. Alperen’le bu şehir gurur duyuyor.”