Açık iş istatistikleri araştırılıyor

Açık iş istatistikleri araştırılıyor

Açık iş istatistikleri araştırılıyor

 

Giresun Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, işgücü piyasasının nabzını tutup açık iş istatistikleri araştırmasına başladı.

 

İŞKUR Giresun İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Açık İş İstatistikleri Araştırması 18 Nisan -27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında, işletmede iş ve meslek danışmanları tarafından, yüz yüze yapılan görüşmelerle veriler derlenecek.

 

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, iş gücü piyasası araştırma çalışama hakkında verdiği bilgide, “Bu yıl da son iki yılda olduğu gibi saha çalışmasında uygulanacak yöntem hem yüz yüze hem de online şeklinde olacaktır. Ancak, geçtiğimiz son iki yılda olduğu gibi özellikle Pandeminin etkisiyle telefon, e-posta gibi iletişim araçlarının daha yoğun kullanılmasından ziyade; ilin işgücü piyasasına etki edecek, daha önce ziyaret edilmemiş ya da edildiyse bile tekrar yüz yüze ziyaret etmenin önemli görüldüğü işyerlerine mutlaka yüz yüze ziyareti yapılacaktır” dedi.

 

Müdür Sarı, İşgücü Piyasası Araştırmasının, kurumca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağının değerlendirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

“Çalışma kapsamında tespit edilen açık işlerin Kuruma kazandırılması ve böylelikle 2022 yılı İl Müdürlüğü hedeflerine ulaşmak için İPA uygulamasının etkinliği belirleyici olacaktır. Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler belirlenecek ve Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken, toplanan bu veriler kullanılacaktır. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleştirilecek olan İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) ile ilimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörel bazda ihtiyaçların belirlenmesine yönelik bilgi toplanması ve işgücünün yetiştirilmesine yönelik programların geliştirilmesi hedeflenmektedir.”